Kutyával Mexicoból Magyarországra?
Szia!
Csupán csak érdeklődésből kérdezem tőled első: miért bolondul meg egy-egy kutya ilyen hosszú repülőút során?
Sajnos nem tudok tapasztalatot mondani, de az első válaszoló butaságára muszáj vagyok reagálni.
Nem bolondul meg a kutya, miért bolondulna? Nyilván új lesz neki a helyzet, ahogy minden kutyának nehéz, ha egy idegen helyen van több órán keresztül, főleg bezárva, de a kutyák ezeken a dolgokon hamar túllépnek, főleg mikor már újra a gazdával vannak. Ennyi erővel minden kutya megbolondul, aki esetleg új helyzetbe kerül??
Állatorvosi asszisztensként mondom, hogy volt rá példa, nem is egy. Nyilván a "megbolondul" szót nem úgy kell érteni, hogy begolyózik, hanem viselkedészavaros és/vagy depressziós is lehet.
Nyilván azt gondolod, hogy a kutyák ugyanolyan körülmények között utaznak, mint te. Értem ezalatt a fény- és zajviszonyokat, de ki kell ábrándítsalak. A kisállatok úgy utaznak, mint a csomagok. Sötét van ott, és a hajtóművek miatt iszonyatos a zaj. Ez túlmegy a szimpla "új helyzet" kategórián. Itt nem arról van szó, hogy pár órát más udvaron kell töltenie. És tegyük hozzá, hogy Mexikó egy fél napos repülőút. És még valami: a reptéri dolgozók, akik naponta többszáz vagy ezer csomagot raknak fel és le, nem fognak túl gyengéden bánni a kutyaketreccel.
Nem, itt nem az a baj, hanem ha a kutya alapba nincs hozzászoktatva a boxhoz például. Ott kezdődnek az alapvető bajok. Én többször utaztam már a kutyáimmal a tengerentúlra és érdekes, semmi bajuk nem lett egyszer sem. Normális, jól nevelt, jól szocializált, stabil idegrendszerű kutyának nem lesz semmi baja.
Kérdező, a kutyát a check innél kell feladni, ott külön viszik el, nem a csomagokkal, és leszállásnál külön is kapod meg. Ha van átszállás az út alatt, akkor sincs ki-be checkolás. Az utazás feltételeiről itt tudsz bővebben és mindent elolvasni: [link]
Megbolondulni meg nem fog...ezt csak azok mondják, akik még nem utaztattak állatot... de már látták annak az ismerősének az anyósának a lányát, aki igen...hagyjuk.
Ha állatorvos kerül a képbe akkor az nem jó jel, azt jelenti valami nincs rendben a papírokkal.
Szal normál esetben csak áttolod, megmutatod a papírokat, leolvassák a chippet és viszont látásra.
Ha a boxhoz jól és időben szoktatod őket hozzá, imádni fogják. Ott kapjanak enni első körben mindig, majd tedd be őket, zárd be néhány pillanatra , majd nyisd ki újra, majd ezt az időt told ki, illetve néhány nap/hét után az éjszakát bent tölthetik nyugodtan, bezárva.
A légitársaságot mindenképp kérdezd meg h milyen paraméterű és típusú box kell. Úgy tudom olyan amitnek a tetejét csavarral is lehet rögzíteni az aljához.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!