Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával Mexicoból Magyarorszá...

Kutyával Mexicoból Magyarországra?

Figyelt kérdés
Olyan embereket keresek akik utaztak 3. országból, leginkább Mexicobol Magyarországra. Mostanában. Érdekelne, miket kertek, hogy nez ki az utazás, erkezes a repterre ferihegyen stb. Azon túl, hogy tudom, hogy chip, oltások, allatorvosi igazolas hogy repulhet stb. kell. Szeretnek tapasztlatokat, mert van 1-2 ketlyem. Koszi elore is.
2014. ápr. 10. 05:40
 1/8 anonim válasza:
24%
Ne haragudj, hogy offolok, de az a kutya megbolondul a repülőn! Még egy 2-3 órás út is nagyon meg tudja viselni némelyiket, de egy ekkora út... találj valami megoldást, hogy ne kelljen kitenni a kutyust egy ekkora traumának.
2014. ápr. 10. 06:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Csupán csak érdeklődésből kérdezem tőled első: miért bolondul meg egy-egy kutya ilyen hosszú repülőút során?

2014. ápr. 10. 09:51
 3/8 anonim válasza:
A hosszú út alatti bezártság, zaj, nyomáskülönbség, félelem, és nincs ott vele a gazdája. Azt sem tudja mi történik, és hogy mikor ér véget.
2014. ápr. 10. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudok tapasztalatot mondani, de az első válaszoló butaságára muszáj vagyok reagálni.

Nem bolondul meg a kutya, miért bolondulna? Nyilván új lesz neki a helyzet, ahogy minden kutyának nehéz, ha egy idegen helyen van több órán keresztül, főleg bezárva, de a kutyák ezeken a dolgokon hamar túllépnek, főleg mikor már újra a gazdával vannak. Ennyi erővel minden kutya megbolondul, aki esetleg új helyzetbe kerül??

2014. ápr. 10. 12:37
 5/8 anonim válasza:

Állatorvosi asszisztensként mondom, hogy volt rá példa, nem is egy. Nyilván a "megbolondul" szót nem úgy kell érteni, hogy begolyózik, hanem viselkedészavaros és/vagy depressziós is lehet.

Nyilván azt gondolod, hogy a kutyák ugyanolyan körülmények között utaznak, mint te. Értem ezalatt a fény- és zajviszonyokat, de ki kell ábrándítsalak. A kisállatok úgy utaznak, mint a csomagok. Sötét van ott, és a hajtóművek miatt iszonyatos a zaj. Ez túlmegy a szimpla "új helyzet" kategórián. Itt nem arról van szó, hogy pár órát más udvaron kell töltenie. És tegyük hozzá, hogy Mexikó egy fél napos repülőút. És még valami: a reptéri dolgozók, akik naponta többszáz vagy ezer csomagot raknak fel és le, nem fognak túl gyengéden bánni a kutyaketreccel.

2014. ápr. 10. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, itt nem az a baj, hanem ha a kutya alapba nincs hozzászoktatva a boxhoz például. Ott kezdődnek az alapvető bajok. Én többször utaztam már a kutyáimmal a tengerentúlra és érdekes, semmi bajuk nem lett egyszer sem. Normális, jól nevelt, jól szocializált, stabil idegrendszerű kutyának nem lesz semmi baja.

Kérdező, a kutyát a check innél kell feladni, ott külön viszik el, nem a csomagokkal, és leszállásnál külön is kapod meg. Ha van átszállás az út alatt, akkor sincs ki-be checkolás. Az utazás feltételeiről itt tudsz bővebben és mindent elolvasni: [link]

Megbolondulni meg nem fog...ezt csak azok mondják, akik még nem utaztattak állatot... de már látták annak az ismerősének az anyósának a lányát, aki igen...hagyjuk.

2014. ápr. 10. 15:47
 7/8 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat foleg az utolsot:) leginkabb igen, a hivatalos menetere vagyok kivancsi a dolognak. tudom, hogy milyen korulmenyek kozott utaznak a kutyak tisztaban vagyok vele, de nem fogom oket itt hagyni, mind2 mentett kutyus, mexicoban minden sarokra jut egy beteg de inkabb 4 kobor kutya, nincs kire hagynom es kulonben is, az nagyobb trauma lenne nkik ha elhagynam oket. hozzaszoktatom oket a ketrechez elotte amennyire lehetseges. nem lesz alomut, de rengetek kutya utazik repulon, sajnalom oket de uszva nem mehetunk magyarorszagig. sokat megelt kutyusok, ki fogjak birni. sotet van zaj van, de hozzaszoknak nyilvan, mast nem tehetnek. hosszu az ut de 14 ora alatt veget er. es tobbet nem kell atkelniuk az oceanon. rengeteg embert ismeek aki utazik mexicobol europaba kanadaba kiutyussal, sokat fogadnak orokbe innen, mnden gond nelkul odaerkeznek. leginkabb a megerkezes resze erdekel, amikor megkapom a kutyikat es milyen papirokat kernek hogy nez ki a dolog, ellenorzik e a kutyikat allatorvosok vagy ketrecestl attolom oket nyilvan az orvosi papirokat bemutatva….?
2014. ápr. 11. 00:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha állatorvos kerül a képbe akkor az nem jó jel, azt jelenti valami nincs rendben a papírokkal.

Szal normál esetben csak áttolod, megmutatod a papírokat, leolvassák a chippet és viszont látásra.

Ha a boxhoz jól és időben szoktatod őket hozzá, imádni fogják. Ott kapjanak enni első körben mindig, majd tedd be őket, zárd be néhány pillanatra , majd nyisd ki újra, majd ezt az időt told ki, illetve néhány nap/hét után az éjszakát bent tölthetik nyugodtan, bezárva.

A légitársaságot mindenképp kérdezd meg h milyen paraméterű és típusú box kell. Úgy tudom olyan amitnek a tetejét csavarral is lehet rögzíteni az aljához.

Sok sikert!

2014. ápr. 11. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!