Kutyával boltokba, üzletekbe stb?
Kutyám van. Néhány üzletben már megfordultam vele, de ez ritka. Voltam vele fodrásznál, villamossági üzletben...
Az én véleménye az, hogy a tulajdonosnak joga eldönteni, hogy beenged-e oda állatot, legyen az vegyi-áru bolt vagy fodrászat.
Annak ellenére, hogy szeretek a kutyámmal menni ide-oda, nagyon nem díjaznám, ha egy fehérnemű boltban egy kutya mosolyogna rám vagy a nagy bevásárlóközpontok tele lennének velük.
"a jelenlegi jogszabály csak azt köti ki, hogy olyan területre, ahol az élelmiszer termékek előállítása zajlik, illetve a pult belső területére (ahova egyébként is kizárólag egészségügyi könyvvel rendelkező személyek léphetnek be) TILOS a kutyát beengedni. Az eladó térben, a hipermarketek előterében, üzletházak sétálóterületén a gazdájuk felügyeletében a kutyák jelenléte NEM TILOS! A jogszabály tehát NEM tiltja a kutyák beengedését az üzletbe, ezt megtiltani kizárólag az üzlettulajdonos illetve a bérlő saját döntése (de jogában áll)."
egyébként, a jogszabály szerint, csak a "segítő kutyáknak (igazolvánnyal ellátottak) nyilvánított ebeket" kötelesek az említett helyekre is beengedni.
Ez igaz akkor is, ha az üzlet bejáratánál, külön kiemelt piktogram tiltja az ebek bevitelét! (amit az üzlet tulajdonosának, bérlőjének jogában áll kihelyezni, ezzel megtiltani az ebek bevitelét)
de, már nem egyszer volt téma...:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3384105-milye..
Ahová eddig mentem kutyával: virágbolt, nemzeti dohánybolt :D
és természetesen az Alphazoo üzletek
Én úgy tudom, hasonlóan ahogy itt már valaki említette, ahol élelmiszer van oda tilos kutyát bevinni, illetve ahol kint van a tiltó jelzés.
Szerintem élelmiszer boltba ne is lehessen bevinni kutyát!
Nekem is van kutyám,jól nevelt,tiszta..velem alszik..
De honnan lehet tudni,hogy mindenki kutyája tiszta és jól nevelt-e?
számítógépes,állateledeles,fodrász kellékesbe,dohányboltba is vittem már be.
Egyszer pékségbe vittem be,de akkor ölbe kaptam (kistestű).Nem szóltak.
De amúgy a boltokra kivan írva,hogy be lehet vinni kutyát vagy sem. Ahol nincs kint esetleg meg lehet kérdezni,hogy beviheted e.Mondjuk mivel én jó részt húgommal sétálok.Így ha bárhová is kell bemenni alap,hogy az egyikünk kint marad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!