A rottweilert nehezebb idomítani, vagy a labradort? Miért?
Szerintem a rottweilert válaszd.
A roti könnyebben idomítható, türelmesebb fajta.
Nyilván, ha nem kezeled vad kutya lesz belőle, ha a labit nem kezeled kajla lesz.
Én rottweiler mellett döntök.
De, ha te kajla és szeleburdi kutyát akarsz, akkor a labradort válaszd.
Ha sok időd van vele foglalkozni, akkor a rottweilert.
Ha viszont első kutyád akkor a rottweilert nemigen ajánlom, ha nincs tapasztalatod, hogy hogyan kell ilyen kutyát nevelni.
De ha volt már kutyád, nagyon ajánlom a fajtát! Mindemellett a leghűségesebb fajta, ha Téged jelöl ki gazdájának. Minden elől megvéd, még a családtagod ellen is felléphet, ha kiabálás vagy lökdösődés van. :)
Én azt mondom Rottweiler, semmiképpen nem bánod meg!:)
"Minden elől megvéd, még a családtagod ellen is felléphet, ha kiabálás vagy lökdösődés van."
Hát nagyon jó lesz, ha majd a kérdező anyja megszidja a fiát mert pl 1-est vitt haza suliból, a kutya meg ráveti magát anyuka nyakára... Ott nagyon nagy bajok vannak ahol a roti falkán belül (azaz családtagra) támad!
Kutyasuliban azt javaslom 3 hónapos korában már vidd el. EZ egyes helyeken ovi, máshol suli, a lényeg, hogy foglalkozva legyen a kutyával, és elsősorban veled!
Csak olyan sulit válassz, ahol elsősorban veled foglalkoznak, nem a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!