Lehet súlyos baja a kutyának, ha néhány szál cigarettát megeszik?
Jajj 1-es. annyira egyértelmű a kérdező problémája.
A nagyszülei háza elé,ahol eddig nem volt buszmegálló építettek egyet,és sokan,akik ott cigiznek, nem kukába( ha van egyáltalán) dobják a csikkeket, hanem ahova épp jól esik. és mivel sok a bunkó ember,ezért bedobálják portán belülre. És ezt kérdezi a kérdező,hogy a bedobott csikkeket, ha feleszi a kutya, akkor lehet-e súlyos baja.
Nos,nem épp egészséges a dolog,szóval figyelni kéne, hogy ne egye fel a kutya.
Ha ez nem kivitelezhető,akkor viszont annyiban segítsetek a nagyszülőknek, hogy mondjuk a kerítés azon részére,ahol a buszmegálló van húzzatok fel egy nádkerítést, és legalább nem is látnak be, illetve ha elég magas,akkor talán a sok paraszt nem dobálja be a kertbe.
Nekem is van kutyám, de még sose láttam csikket enni. Biztos, hogy a nagyszüleid kutyusa megeszi?
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, emelt magas kerítés a megoldás, vagy egy belső keret, kenel, ami meggátolja a kutyát abban, hogy a csikkek közelébe jusson. Másik kérdéses megoldás lehet, hogy kitasztek egy figyelmeztető táblát, melyben leírjátok, hogy a csikket a kijelölt helyre tegyék, ne más portájára, mert ezzel közveszélyokozást követnek el, mert kigyújthatják a bokrokat, illetve a szemetelés is szabálysértés. Nem volna hülyeség ezt jelezni a buszmegállót kihelyező vagyonkezelő felé is, hogy gondoskodjanak gyűjtőedény kihelyezéséről. Másik végsőelkeseredéses lehetőség rejtettkamerát kihelyezni, és a bedobálókat a felvétel alapján feljelenteni, kitenni a facebook szégyenfalára. Én személy szerint megetetném velük, ha tehetném, mert cselekményük átlépi azt a határt, amit jóérzésű ember tolerálni tud.
A nikotin erősen mérgező anyag, egy felnőtt ember ha elrágcsál egy doboz cigit, simán belehalhat. A csikkben nyilván alig van már dohány, de azért nagy mennyiségben ne fogyassza a kutya, főleg mert ő is ugyanúgy rászokhat, ahogy az emberek. Mondjuk nem egészen értem, mi oka lenne megenni, de ugye sose lehet tudni.
Én a helyetekben kitábláznám, hogy van kuka, azt tessék használni a csikkek tárolására (ha nincs kuka, akkor meg kell szólni a buszmegállót üzemeltető cégnek, hogy legyen), mert a cigaretta mérgező a kutyára, és ha el talál pusztulni emiatt, csúnya világ jön a megállóban dohányzókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!