Gennyes szem tisztítása: Mivel szabad letörölni a kutya szeméből kifolyt gennyet?
Látta állatorvos többször, első alkalommal azt mondta, allergiás, kapott egy injekciót. A hasa volt kisebesedve és az orráról levált a fekete bőr, rózsaszín orra lett, a szája is kisebesedett. Nem javult, visszavittük az orvoshoz. Azt mondta, autoimmun beteg, illetve szem/kötőhártya gyulladása van, napi 2x2 tabletta szteroidot kapott, Prednisolont. Felhívtam pár nap múlva az orvost, mert nagyon bágyadt volt a kutyus. Felezni kellett az szteroid adagot, így most napi 2x1 tablettát kap, illetve már augmentint is, nap 2x1-et. Kezdett gyógyulni, aktívabb lett, de kékes szűrke, homályos volt még a szeme.
A doki tanácsára kamilla teával mostuk meg a kis szemét, de annyira bedurrant neki, megdagadt kétszeresére, becsukva tartja, de mikor kinyitja, lehet látni, hogy a teljes szembogara hófehér, be van gyulladva. Ma reggelre beindult neki a genny folyás, az egyik szeméből már folyik ki a genny, már nem olyan duzzadt. De szeretném neki megtörölni, de nem merem akármivel. A doki holnap rendel legközelebb, nem tudom felhívni. A gyógyszerek mellé multivitamint és kálciumot is adok neki. Étvágya jó, sokat alszik, inni is sokat iszik, de alig wc-zik.
Gyógyszertári bórvízzel tudnád neki törölgetni (Solutio acidi borici 2% FoNo).
A szemére is kellene szemcseppet kapnia.
Szerintem érdemes lenne konzultálnod egy szemész állatorvossal.
Minden baja van a kutyádnak (nagyon sajnálom!) és akkor a kamillás lemosást ajánlja? Szuper. Az egyik legallergizálóbb a kamilla.
Forralt, szobahőmérsékletűre hűtött vízzel töröld neki, akár sima vattával is jó, nem kell sterilnek lennie. A külső szemzugból a belső felé! Ha tudod, akkor masszírozd meg a belső szemzugot, az orrtól a szemzug felé pici körkörös mozdulatokkal, enyhe nyomással. Ha szerencséd van, akkor ez besegít a váladék kiürülésében.
Jobbulást!
Sziasztok!
Koszonom mindenki segitseget. Az allazorvisunk azt mondta, fogalma sincs, mi baja a kutyanak, de elhihetem, hogy biztos nem a kamillatol.durrant be a szeme.es ugyanugy naponta tobbszor kenjem.le vele. Es hogy ha elfogy az augmentin, menjek be receptert, mert hatom hetig meg szednie kell.
amugy azota se kentemmle neki kamillaval, szepen hegesedik a pofaja es a szem.kornyege. Dorzsoli, gondolom.viszked nekim.kapja a napi ket szteroidot, a ket augmentint es a multivitamint, kalciumot. Az etvagy jo szerencsere meg mindig, viszont tendszeresen bepisil es bekakil. Hozom-viszem, leteszem a fube, mert kulonben mindennek nekimegy. A szeme meg mindig teljesen feher, de idonkent mar kinyitja. Ma megyunk kora este az allatkorhazba. Remelem.ott okosabbak lesznek, mint ez a... inkabb nem is minositem.
Hű, Ti szegények!
Én nem vagyok orvos, de 3 hét antibiotikum? És ugyanaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!