Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy mopsz mennyi törődést...

Egy mopsz mennyi törődést igényel?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok,és már nagyon régóta az az álmom, hogy tartsak egy mopszot. Lakásban lakunk, bár a közelben rengeteg park van,kutyafuttató, ahova levihetném. Mindennap minimum 2-szer levinném sétálni.A baj csak az, hogy nagyon időhiányba szenvedek. Reggeltől délutánig suliban vagyok,a szüleim meg dolgoznak, szóval szegény blöki egyedül lenne. És félek,hogy unatkozna, vagy nagyon magányos lenne. Délutánonként pedig csak 1-2 órát vagyok otthon, és utána sietek edzésre. Csak este tudnék vele annyit foglalkozni amennyit szeretnék. Persze hétvégente sokkal többet lennék vele. Mennyire társaságigénylő a mopsz?Ilyen körülmények mellet érdemes lenne tartatom? Nem unná magát halálra délelőttönként?És még egy kérdés: Hol érdemes beszerezni egy mopszot? és kb mennyibe kerül?

előre is köszönöm a válaszokat!:)

15L

2014. ápr. 5. 16:02
 1/7 sippara ***** válasza:
100%

"Mindennap minimum 2-szer levinném sétálni."

Képzeld el egy mopsz hólyagját. Most képzeld el, hogy 12 óránként egyszer üríthetsz akkora hólyaggal. Konkrét állatkínzás.

"Reggeltől délutánig suliban vagyok,a szüleim meg dolgoznak, szóval szegény blöki egyedül lenne."

Reggel felkelsz egy-két órával korábban, leviszed, mozgatod, hazaérsz a suliból, megint leviszed mondjuk egy órára, elrohansz edzésre, hazaérkezéskor leviszed újra, aztán még egyszer lefekvés előtt. Ezt hívják kutyatartásnak.

"Mennyire társaságigénylő a mopsz?"

Eléggé, napi kétszer húsz perc séta és mellette néha pár perc simogatás nagyon nem elég neki.

"Ilyen körülmények mellet érdemes lenne tartatom?"

Nem.

"Nem unná magát halálra délelőttönként?"

Pusztán délelőttönként nem, a nap többi részében viszont igen, ezért aztán valószínűleg darabokra szedné és összepiszkítaná a lakást padlótól plafonig.

"Hol érdemes beszerezni egy mopszot?"

Tenyésztőtől.

"és kb mennyibe kerül?"

120-150 ezer forintért szerintem már lehet mopszot kapni.

2014. ápr. 5. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:

A mopsz nagyon igényli a társaságot,szerencsétlen kutya elég sokat lenne egyedül.Panelkutyát két sétával nem lehet tartani max akkor ha több órás mind a kettő,de jobb a 3-4 séta naponta!

Ne haragudj,de így én neked nem ajánlok,nem hogy mopszot,de kutyát sem.

Akinek nincs ideje egy kutyára az ne tartson.Most vagy 15,majd mész gimibe még annyi időd nem lesz a kutyusra.Szerintem várjál még a kutyával.

Amúgy csak tenyésztőtől lehet mopszot venni, drága fajta

2014. ápr. 5. 16:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Napi 3 sétával (reggel, edzés előtt, este) egy felnőtt kutya már ellenne. Fajtamentőknél, gyepiken keress. Jóval olcsóbb, jóval hálásabb, még talán fel is tudnak világosítani arról, hogy egy-egy kutyának milyen a természete.
2014. ápr. 5. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt mopszom mikor kicsi volt egy nap 4X-5X vittem le sétálni, ha nem is fél órára 5-10 percre, hogy pisiljen. Mikor már nagy volt 3X egy nap. És, ha persze nem viszed le csak egy nap 2X ő üríteni fog, mégpedig a lakásba, a legrosszabb az lesz, hogy nem fogod tudni szobatisztaságra nevelni. Ha ennyire elfoglalt vagy NE vegyél kutyát! Jó az én mopszom is a nap 16 órájában aludt meg lustálkodott, de akkor is kell neki a társaság! Nem szabad hagyni, hogy egyedül legyen.
2014. ápr. 6. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:
4-es vagyok! Én 60.e vettem tenyésztőtől 7éve
2014. ápr. 6. 14:39
 6/7 anonim válasza:
Az én mopszom 8 hónapos, rengeteget alszik. Én egyetemre járok, reggel 6-tól este 5ig átlagban, emiatt a párom szüleinél volt hétfőtől- csütörtökig és csütörtök délután hoztam el mindig. Szerencsére itt a nyár, folyton vele vagyok, DE! a te körülményeid között, és főleg hogy a szüleid sincsenek otthon nem javaslom egy kölyök mopsz tartását. Szobatisztaságra kb 2,5-3 hónap alatt tudtuk nevelni, de lássuk be egy " baba mopsznak" nem arra van szüksége hogy otthon aludjon egész nap és este 1-2 óra törődés legyen vele.. én most 19 évesen fogtam fel hogy mekkora felelősség egy kutya.. szerintem gondold át mégegyszer :)
2014. jún. 25. 18:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Anyukádék mikor érnek haza a munkából?

Vagy még mindig jársz edzésre?

ha délután nincsen egyedül és egy nap minimum 3x letudod vinni sétálni és, ha engedi a pénztárcád, akkor sok sikert!;)

2015. dec. 28. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!