Egy mopsz mennyi törődést igényel?
15 éves vagyok,és már nagyon régóta az az álmom, hogy tartsak egy mopszot. Lakásban lakunk, bár a közelben rengeteg park van,kutyafuttató, ahova levihetném. Mindennap minimum 2-szer levinném sétálni.A baj csak az, hogy nagyon időhiányba szenvedek. Reggeltől délutánig suliban vagyok,a szüleim meg dolgoznak, szóval szegény blöki egyedül lenne. És félek,hogy unatkozna, vagy nagyon magányos lenne. Délutánonként pedig csak 1-2 órát vagyok otthon, és utána sietek edzésre. Csak este tudnék vele annyit foglalkozni amennyit szeretnék. Persze hétvégente sokkal többet lennék vele. Mennyire társaságigénylő a mopsz?Ilyen körülmények mellet érdemes lenne tartatom? Nem unná magát halálra délelőttönként?És még egy kérdés: Hol érdemes beszerezni egy mopszot? és kb mennyibe kerül?
előre is köszönöm a válaszokat!:)
15L
"Mindennap minimum 2-szer levinném sétálni."
Képzeld el egy mopsz hólyagját. Most képzeld el, hogy 12 óránként egyszer üríthetsz akkora hólyaggal. Konkrét állatkínzás.
"Reggeltől délutánig suliban vagyok,a szüleim meg dolgoznak, szóval szegény blöki egyedül lenne."
Reggel felkelsz egy-két órával korábban, leviszed, mozgatod, hazaérsz a suliból, megint leviszed mondjuk egy órára, elrohansz edzésre, hazaérkezéskor leviszed újra, aztán még egyszer lefekvés előtt. Ezt hívják kutyatartásnak.
"Mennyire társaságigénylő a mopsz?"
Eléggé, napi kétszer húsz perc séta és mellette néha pár perc simogatás nagyon nem elég neki.
"Ilyen körülmények mellet érdemes lenne tartatom?"
Nem.
"Nem unná magát halálra délelőttönként?"
Pusztán délelőttönként nem, a nap többi részében viszont igen, ezért aztán valószínűleg darabokra szedné és összepiszkítaná a lakást padlótól plafonig.
"Hol érdemes beszerezni egy mopszot?"
Tenyésztőtől.
"és kb mennyibe kerül?"
120-150 ezer forintért szerintem már lehet mopszot kapni.
A mopsz nagyon igényli a társaságot,szerencsétlen kutya elég sokat lenne egyedül.Panelkutyát két sétával nem lehet tartani max akkor ha több órás mind a kettő,de jobb a 3-4 séta naponta!
Ne haragudj,de így én neked nem ajánlok,nem hogy mopszot,de kutyát sem.
Akinek nincs ideje egy kutyára az ne tartson.Most vagy 15,majd mész gimibe még annyi időd nem lesz a kutyusra.Szerintem várjál még a kutyával.
Amúgy csak tenyésztőtől lehet mopszot venni, drága fajta
Anyukádék mikor érnek haza a munkából?
Vagy még mindig jársz edzésre?
ha délután nincsen egyedül és egy nap minimum 3x letudod vinni sétálni és, ha engedi a pénztárcád, akkor sok sikert!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!