Tüntessem fel a jutalmat is?
Pár napja eltűnt édesanyám kutyusa, félénk, kedves állat.
Megvolt a plakátolás, állatmenhelyek, gyepmester értesítése, közösségi oldalon való megosztása a dolognak.
Édesanyám mindenképpen adna jutalmat a nyomravezetőnek, vagy befogónak, de nem akarta feltüntetni a kiíráson, mert félt, hogy akkor özönleni fognak az emberkék teljesen más kutyákkal.
A környékünkön többször volt rá példa, hogy gazdiknak vissza kellett vásárolniuk kutyáikat a "megtalálóktól", de azok mind fajtatiszta állatok voltak, édesanyámé keverék, ivartalanítva, csipeltetve, nem tudom az ilyen kutyákkal szoktak e ilyet csinálni.
Ma nyomtatok új szórólapokat, és azon hezitálok, írjam e rá a jutalmat?
Vagy ez csak ahhoz vezetne, hogy idegen kutyákat akarnának ránk tukmálni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem írjátok rá a jutalmat. Aki jófej az általában amúgy sem szokott pénzt elkérni, max ha már több napja nála volt a kutya és a kajapénzt így állja a gazdi. De volt már hogy én is találtam egy kutyát, hála istennek volt benne chipp így még aznap hazavittem. A gazdi már vette volna elő a pénztárcát de én mondtam hogy hagyja csak, nem került nekem semmibe hazavinni a kutyáját.
Aki nem ilyen azt meg legalább a pénz ösztönzi. Inkább vigyenek más kutyát és derüljön ki hogy nem az a mamáé, mint ne vigyenek egyet se és kevesebb legyen az esély.
idegen kutyáknál meglehet mondani hogy sorry, de nem ő az...
Szerintem ne írd ki,de ha a környéken sok az ilyen eltünés akkor lehet hogy csak tényleg vissza kell vásárolni...
A környékbeli menhelyekre menj be,ha chipelve van akkor hamarosan előkerül mert a menhelyesek aki begyűjtik azok megtudják nézni...
Remélem előkerül a blöki!!!
Köszi a válaszokat!
Igen, menhelyek már értesítve voltak, ki is tették a felhívást a saját oldalukra.
Azon túl kell lépni, hogy sokan a saját kutyájukat akarják majd rátok tukmálni. Meg kell mondani, hogy ez nem az a kutya és kész, épp emiatt ha hívást kaptok, ne nagyon éljétek bele magatokat, hogy megtalálták.
A jutalom motiválja az emereket. Ha a városban sok helyre kiteszitek a plakátot, facebookon megosztjátok, sokan fognak tudni róla és nagyobb eséllyel fogják majd be, ha látják.
Város menhelye, és gyepmestere lett értesítve, plusz állatsegítő, civil szervezetek.
De szomszédos városok szervezeteinek is írok, hátha.
Köszi a válaszokat, már nyomtattam is jutalmat ígérő plakátot, így visszaolvasva már hülyeségnek látom a kérdést. :)
Szia!
Tüntesd fel.
Véletlenül nem Tatabánya környékén laktok?
Köszi!
Nem, Miskolcon történt.
Köszi a válaszokat még egyszer, előkerült! :)
Egy hónap után!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!