Egy kiskutyával kb. mennyit kell foglalkozni naponta?
Pl. 2X kell sétáltatni? És mennyit? Reggel elég neki negyed óra?
És mennyibe kerül hetente a kajája?
Minden függ a fajtájától! Mekkora kutya? A kiskutya az életkorra vagy magára a fajra vonatkozik?
Ha nem írod le a fajtát ezekre lehetetlen válaszolni, nyilván egy westie kevesebbet eszik mint egy németjuhász és a mozgásigények is mások. stb..
Egy kiskutyával napi 2 séta? Én a 7 éves kutyámmal napi 4x megyek le, kölyökkorában még gyakrabban vittem ki. Abból 3 séta olyan 15-20 perc, egy pedig másfél órás.
A kaja nem olyan nagy kiadás, kb 6-10 ezerből kijövünk fél évre (Acana táppal, 5 kg a kutyám) de azt csak reggelire kap, vacsorára húst, sajtot, gyümölcsöt, stb.
Sokkal többe kerül fél évente a kutyára a spot-on csepp, orvosi ellátás, oltások, chip, stb.
Kistestű lesz az biztos. Csak még nem tudom milyen. Csak az a gond, hogy én suliba járok, szüleim dolgoznak. Akkor mások hogy csinálják? Több osztálytársamnak is van kutyája.
És ha reggel leviszem kb. fél órára, délután hogy vigyem le? Hányszor/mennyi időre?
Napi 2 séta??? És hova pisil/kakil addig amíg nem viszed le? Hogy akarod így szobatisztává nevelni, ha esélye sincs megtanulni, hogy kint végezze a dolgát?
Mások úgy csinálják, hogy aki dolgozik, az kiveszi a szabadnapjait. Aki iskolás, az pedig a hosszabb szünetekben (pl nyári) vállal kutyát. Vagy a szülei, vagy valami más rokon otthon van a kutyával.
Nyári szünetben akkor. Most kezdtem csak nézegetni, szóval nem kell hülyének titulálni
azért köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!