Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ujfundlandi kutyusról...

Az ujfundlandi kutyusról szeretnék tudni mindent ami fontos, szőrzetápolási igénye, tanithatósága, mennyit eszik, családbarát e, panelban tartható e? stb.

Figyelt kérdés
Az ujfundlandi kutyusról szeretnék tudni mindent ami fontos,szőrzetápolási igénye,tanithatósága,mennyit eszik,családbarát e,panelban tartható e ? stb..

#kutya #új #leírás #ujfundlandi #fundlandi #fontos tulajdonsag
2014. márc. 31. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12%

És én ezt honnan a fenéből tudjam:DD

Na mindegy,még gondolkozok,biztos eszembe jut még valami a kutyusról:))

2014. márc. 31. 14:51
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Kilences, nem én írtam félre, valamit elnéztél! Nézd csak a százalékokat! :DD Én voltam az aki a pártodon volt/van. :)

Utolsó, mi azt hittük kötekedni akarsz, mint itt sokan mások (sajnos).

2014. márc. 31. 15:19
 13/18 sippara ***** válasza:
91%

szőrzetápolási igénye

Kétnaponta érdemes kifésülni a szőrét, vedlési időszakban inkább naponta. Nyilván ez sok idő, de cserébe a kutyád és a lakásod sem néz ki úgy, ahogy valószínűleg egy-két válaszoló kutyája, vagy kertje.

tanithatósága

Ez egyedfüggő, de minden kutya motiválható a megfelelő módszerrel, így ha ezt megtalálod, bármelyik kutya jól "tanítható".

mennyit eszik

Mivel nagytestű, sokat :) a pontos adagolást megtalálod a táp zacskóján, etetheted még mondjuk nyersen, ekkor a testsúlyának 2-3 százalékát fogyasztja húsból és zöldségből. Annyit azért még megjegyeznék, hogy a moslék nem kutyának, hanem disznónak (illetve most már annak sem) való, és az, hogy a kutya megtanulta gazdit ugráltatni, nem egyenlő azzal, hogy nem eszi meg a tápot, vagy bármi mást, egyszerűen azt jelenti, hogy a kutya TUDJA, hogy a hülye balek gazdi akár sült májat és törtkrumplit is hajlandó hozni, ha elég ideig hisztizik ;)

panelban tartható e

Igen. Megfelelő mozgatás mellett, napi 3-4 sétával ugyanolyan boldog lehet panelban, mint bármilyen más kutya.

2014. márc. 31. 15:29
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

De ugye kilences, nem te pontoztad a válaszom nullára??? Mert te értettél félre (biztos nem figyelted a százalékomat, hogy más, mint az elsőé), elképzelhetőnek tartom, hogy emiatt a félreértés miatt kaptam piros kezet, de remélem nem te voltál, mert akkor szeretnék pár zöldet is kapni ennek kompenzálására tőled, ha nem gond. :)

Ha majd feljössz, adj majd a válaszaimra pár zöldet ok? Amúgy is hasznos tanácsokat írtam. :P

2014. márc. 31. 15:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Sippara, csak mi ketten (59-essel) írtunk válaszokat, és egyikünk kertje sem "olyan, amilyen". Illetve az enyém biztos nem, más pedig nem válaszolt.
2014. márc. 31. 15:37
 16/18 anonim ***** válasza:

kilences vagyok:

Nem pontoztam én senkit itt:DDNem is szoktam,max a saját kérdéseimnél a jókat felpontozom.

Én 2-3 naponta fésülöm,ha vedlik akkor is,de nem néz ki úgy a házam,se az udvarom mint egy putri.Tehát ez meg gazdától függ,lehet fésülni így is ahogy én,de vedléskor is csak pár szőrcsomót felveszek a földről,meg fésülgetem ugye.:)

2014. márc. 31. 15:43
 17/18 anonim ***** válasza:
42%

És a maradékokat illetően:

Ki mondta hogy moslékot ad is bárki is a kutyájának?

Az,hogy kb havonta 4 alkalommal kap mondjuk sima húst,amit mi is eszünk,meg nem hetek óta romlott megzöldült mócsingot adunk,az szerintem nem egy akkora nagy felelőtlenség a kutyával szemben.Én például nem egy hülye balek vagyok,csak simán nem erőltetem rá a kutyámra amit nem akar.Én se szeretem ha olyat adnak nekem,amit nem eszek meg mert utálom.Lehet engem itt analfabéta marhának is lehordani meg stb,de én azért, hogy bárkinek jó benyomást tegyek,nem fogom a legdrágább prémium tápot venni,amit ha napokig elé rakok,akkor is csak megszagolja és elkerüli.Mi évek óta főzünk neki csirke far-hátat,amit szeret,és szívesen megesz.Hát akkor én úgy látszik az ókorban élek ezek szerint,ha azt adom a kutyának amit ő is szeret.

2014. márc. 31. 15:53
 18/18 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem itt nem arról van szó, hogy ki marha, vagy ki nem. Vannak itt olyan kutyások, akik magukat vérprofi, mindentudó, tévedhetetlen, beképzelt megmondóembereknek tartják, vagy ha ez nem is, olyan fejjel képesek a kutyájuk mellet sétálgatni, mintha az ő fekáliájuk illatosabb lenne a többi emberénél. Utálom az ilyet, legyen az nő, vagy férfi. Legyen akár okkal, akár ok nélkül ilyen elszállt, de sajnos néha látok ilyen önjelölt szuperszarhősöket. Szerintem ilyenek itt is vannak bőven, és LEHET, hogy adnak tagadhatatlanul jó tanácsokat (ezzel nincs is baj), de MELLÉ még jóóól oda is mondják a senki-nem-kíváncsi-rá-de-csak-azért-is-leírom elcseszett véleményüket.

Nagy ez a világ, megférünk egymás mellett - csak az ilyen mócsingok kerüljenek el messzire (vagy épp az olyanokat is, mint te), mert én (mi) soha nem viseltük el ezt a fajta "magatartást".

Szép napot! ;)

2014. ápr. 1. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!