Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 10 hónapos tacsim....

Van egy 10 hónapos tacsim. Mit lehetne ezzel csinálni?

Figyelt kérdés
Amikor ettetem őket ,akkor a másik tiszta boldog.A tacsi meg nem is jön,ha én érte megyek és oda viszem,akkor eszik,de ha megsimogatom,vagy a közelébe megyek morog.Azt is kipróbáltuk,hogy leteszem a tálat és megvárom míg oda megy .Nagynehezen od megy de lassan félve és a hátán a szőr feláll.Szerintem nem azért morog,mert agresszív,hanem fél.
2009. dec. 18. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kölyökkora óta neveled? Elég fura. Nekem is volt, hogy az egész tökmag kutyám (max. 7-8 hetes lehetett), akit születése óta neveltem és etettem, rámmordult, amikor a tálja közelében matattam. Elég vicces volt, ahogy az a kis zsebibaba úgy gondolta, hogy mivel már vagy 50 napja ezen a világon van, rendreutasíthat engem. Meg is tanítottam repülni:) Kapott egy taslit és még a kajáját is elvettem. Soha többet nem jutott eszébe ilyesmit csinálni. 10 hónapos viszont már elég idős, akár veszélyes is lehet. Amúgy minden agresszivitás félelemből fakad. A félős kutyák sokkal könnyebben odakapnak. Jean Fennelnek a Kutyapszichológia című könyvében van egy vagon jó ötlet. Pl. azt javasolja, hogy a kutya szeme láttára kell enni, és tilos tudomást venni a reakcióiról. Sőt, egyenesen úgy kell tenni, mintha az ő tálkájából falatoznánk. Mindezt azért, mert a farkasfalkában mindig a falkavezér eszik elsőként! A gazdának jelezni kell a kuty felé, ki a főnök. Ha előbb a kutya eszik, aztán a gazdi, akkor a kutya azt hiszi, ő a főnök, és joggal morog a gazdára a saját tálja közelében. Nem szabad hagyni! Kitartóan kéne előtte enni az ő táljából mindig, akár hónapokon át minden nap. De jobb lenne elolvasnod a könyvet, mert ahhoz hogy jól csináld, meg kell tanulnod egy kicsit kutyául.
2009. dec. 18. 12:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam a gesztus evést,de az nem igazán jött be :oda vittem a kutyát leültettem és elkeztem enni őmeg elment.Azt is csináltam,ha morog kapot a fenekére,de utána a kezem után kapott.Azt is csináltuk hogy ,amikor morgot megráztuk(de ez 11 kiló kutyánál nem könnyű és szerintem fájt neki) utána megfélt tőlünk.Mit rontottunk el?
2009. dec. 18. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem alkalmaztátok következetesen jó sokáig ezt a gesztusevést!

És gondolom, ha nem akarta elfogadni a kaját, akkor nem hogy tudomást sem vettetek róla, hanem még utánamentetek!

Az előttem szólónak igaza van, olvasd el azt a könyvet, mi alkalmaztuk a foxinkon, és döbbenetes a változás!!!

Csak kitartás kell!!!

Gondolhatod, ha reggel fekelek, nem is kívánom a kaját, de azért benyomok pár falatot, jóízűen csámcsogok...közben meg...

De megteszem, mert a mi életünk is szebb így, meg jobb is, nemcsak a kutya találta meg a helyét!

2009. dec. 21. 09:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Sokat szeretgesd mind a kettőt! Ne érezzék, hogy az egyiket jobban szereted, mint a másikat!!!
2009. dec. 21. 10:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Az olvasottak alapján széleskörű ismerettel rendelkezel a kutyák viselkedését illetően. "Nagynehezen od megy de lassan félve és a hátán a szőr feláll.Szerintem nem azért morog,mert agresszív,hanem fél."

Mi itt a kérdés, ha ekkora szakember vagy?

Azt lehet ezzel csinálni, amit eddig, a kívánt hatás, a harapás nemsoká meg is lesz általa, vagy minden egyes fenyegetésre utaló jelet meg kell torolni.

2009. dec. 21. 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:

1. a viselkedési rendet be kell tartani/tartatni, a megtorlás a felettes részéről azonnali. Elég, ha a kutyádat nézed és felfogod: csinálsz valamit és ha ez neki nem tetszik, nem fél óra múlva, hanem azonnal jelzi. Bonyolult ezt követve azonnal büntetni?

2. a büntetésnek keménynek kell lenni, ha nem elég kemény, akkor, ha 10-es skálán számoznánk, az egyes fokozatot nem a kettessel, hanem ötössel kell követni. A kemény ugyanakkor nem egyenlő az elrettentéssel.

3. a büntetés egy dolog, ezzel a már felvett, szerinted helytelen, de a kutya szerint helyénvaló és szükséges viselkedést korrigálod. A kutya szerint azért helyénvaló, mert abban a dologban nem lát vezérre utaló magatartást, márpedig a falkában ilyenkor valakinek elő kell lépni és betölteni a helyet, a túlélés érdekében. Azaz a nem kívánt viselkedést te idézted elő, csak a szokások megváltoztatásának útján lehet éreztetni a kutyával, hogy a falka integritása megfelelő, neki pedig elég követőként viselkedni.

3. ha jól értem, két kutya van. az evés és a többi sorrendje kutyák közt is rangsor alapján történik. nem kaphat enni a gyengébb pozícióban lévő, mert verekedés lehet belőle, amiről csakis a gazda tehet.

A falkában egy kutya nem fél, mivel nincs oka rá, tehát agresszió lesz, aminek sokféle oka lehet. A kiváltó ok azonban a gazda lesz mindenképp a kutyátlan viselkedése okán.

2009. dec. 21. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!