Van egy 10 hónapos tacsim. Mit lehetne ezzel csinálni?
Szia!
Szerintem nem alkalmaztátok következetesen jó sokáig ezt a gesztusevést!
És gondolom, ha nem akarta elfogadni a kaját, akkor nem hogy tudomást sem vettetek róla, hanem még utánamentetek!
Az előttem szólónak igaza van, olvasd el azt a könyvet, mi alkalmaztuk a foxinkon, és döbbenetes a változás!!!
Csak kitartás kell!!!
Gondolhatod, ha reggel fekelek, nem is kívánom a kaját, de azért benyomok pár falatot, jóízűen csámcsogok...közben meg...
De megteszem, mert a mi életünk is szebb így, meg jobb is, nemcsak a kutya találta meg a helyét!
Az olvasottak alapján széleskörű ismerettel rendelkezel a kutyák viselkedését illetően. "Nagynehezen od megy de lassan félve és a hátán a szőr feláll.Szerintem nem azért morog,mert agresszív,hanem fél."
Mi itt a kérdés, ha ekkora szakember vagy?
Azt lehet ezzel csinálni, amit eddig, a kívánt hatás, a harapás nemsoká meg is lesz általa, vagy minden egyes fenyegetésre utaló jelet meg kell torolni.
1. a viselkedési rendet be kell tartani/tartatni, a megtorlás a felettes részéről azonnali. Elég, ha a kutyádat nézed és felfogod: csinálsz valamit és ha ez neki nem tetszik, nem fél óra múlva, hanem azonnal jelzi. Bonyolult ezt követve azonnal büntetni?
2. a büntetésnek keménynek kell lenni, ha nem elég kemény, akkor, ha 10-es skálán számoznánk, az egyes fokozatot nem a kettessel, hanem ötössel kell követni. A kemény ugyanakkor nem egyenlő az elrettentéssel.
3. a büntetés egy dolog, ezzel a már felvett, szerinted helytelen, de a kutya szerint helyénvaló és szükséges viselkedést korrigálod. A kutya szerint azért helyénvaló, mert abban a dologban nem lát vezérre utaló magatartást, márpedig a falkában ilyenkor valakinek elő kell lépni és betölteni a helyet, a túlélés érdekében. Azaz a nem kívánt viselkedést te idézted elő, csak a szokások megváltoztatásának útján lehet éreztetni a kutyával, hogy a falka integritása megfelelő, neki pedig elég követőként viselkedni.
3. ha jól értem, két kutya van. az evés és a többi sorrendje kutyák közt is rangsor alapján történik. nem kaphat enni a gyengébb pozícióban lévő, mert verekedés lehet belőle, amiről csakis a gazda tehet.
A falkában egy kutya nem fél, mivel nincs oka rá, tehát agresszió lesz, aminek sokféle oka lehet. A kiváltó ok azonban a gazda lesz mindenképp a kutyátlan viselkedése okán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!