Mikor kell vinni pároztatni a kutyát?
És ha nem találtok nekik gazdit? Vagy olyanhoz kerülnek, akik nagyon kedvesnek látszanak, de ha megunják, megy ki az utcára? Gondolod, hogy az a max 20 ezer, amit elkérsz a kölykökért neki elég tét lesz, hogy megtartsa a kutyát. Mi lesz, ha valamelyik genetikai betegség miatt, amit az anya hordoz, korán elpusztul? Mit fogsz mondani a családnak, aki elviszi? Én is szeretnék gyönyörködni a kutyáim kölykeiben, de az max 2 hónapig tart, utána 12-15 évig másnál vannak, és én azért is felelősséget vállalok, hogy mi az, amit nem vettem észre, és emiatt mondjuk egy beteg kutyát adtam oda. Hiába egészséges a kutyád (főként, hogy fiatal, még bármi kijöhet belőle), hordozója lehet valami rejtett betegségnek.
De igazából felesleges győzködni, mert aki ennyire felelőtlen, hogy 2 hónap örömért (ja mondjuk kutyakölyökként 20-25 ezer forint önköltséggel!! két oltás, féreghajtás, starter táp, anyuka tápja) másnak a nyakába varr potenciálisan sok évnyi orvoshoz járást, az úgyse hallgat a jó szóra.
Mondjuk ebben az esetben az is barom,aki ettől meg a többi hozzá hasonló szaporítótól kutyát vesz.Megérdemli,hogy a hülyesége miatt a gatyája rámenjen,csak a kutyát sajnálom.
Gondoljátok,hogy a kérdező beadatja a kutyának a két oltást?Azt sem tudja,mi az.Meg ugye a szomszéd kutyája is megellett az oltások nélkül is.
Kedves Mindenki!
Az összes választ elolvastam! Nem is írok ide már semmit senkinek,mert ha ti úgy gondoljátok,hogy mindenki rosszat akar a kutyának,jót magának (pénzt a kölyökkutyákért) akkor gondolom ezt az álláspontot nem én fogom megváltoztatni. Én tisztában vagyok azzal,hogy vannak,akik szörnyűségeket tesznek a kutyáikkal,kicsapják őket az utcára,vagy saját kezűleg vetnek véget szegény állat életének,csak mert ráunnak arra a kutyára. Én fogadtam már örökbe menhelyről kutyát,és láttam ott állatokat,akiken látszott mindaz a sok rossz,amit az idióta gazdáik miatt kellett átélniük,de én NEM ilyen vagyok! Szeretem a kutyám,és nem akarok neki rosszat,de nem is fogom kiivartalaníttatni mondjon bárki bármit! Nem lesznek megölve a kiskutyák sem,ha sikerül a pároztatás,sem az anya! Nem tudom,hogy a ti Magyarországotokban mik vannak,de ahol én élek,legalábbis a környékünkön,nincsen sokk kóbor kutya,és az emberek megbecsülik az állataikat!
Ha annyi százasom lenne, ahányszor ezt már hallottuk, évekig tudnám a parkolóórákba dobálni.
Minden kutya úgy indul, hogy szerető családban fog élni. Aztán a kóbor kutyákat meg az ufók hozzák.
A goldenek ráadásul elég sok örökletes betegséget hordoznak. A tenyésztők kiszűrik ezeket, az egyszeri almosok meg ha akarnák sem tudnák.
Az, hogy a környéketeken nem látsz kóbor kutyát, annyit jelent hogy sűrűn begyűjtik őket. Látogass el egy menhelyre és meg fogod érteni, miről beszélünk.
Szóval nem itt élsz.
Ha pontos akarsz lenni, orvosnál progeszteron mérést kell csináltatni.
Ha nincs ilyen lehetőség, a vérzés kezdete után 10-14 napra lehet jó a szuka. De ez messze nem biztos.
A 10-dik naptól figyeld. Eltűnik a vér, felpuhul a péra. Ha a farka tövét felül megvakarod, a kutya elhajtja a farkát oldalra és kissé megemeli a hátulját.
Mindez nem azt jelenti, hogy sikerülni is fog a fedeztetés. A szuka lehet ösztönszegény és nem hagyja magát, hiába van időben. A kannál is előfordul, hogy nem képes fedezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!