Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Át lehet e keresztelni egy...

Át lehet e keresztelni egy 2,5 éves kutyát? Ha igen, hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés
2009. dec. 17. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű, nagyon következetesnek kell lenned.

Ha hívod és mondod a régi nevét, mond utána ugyanolyan hangosan az újat is. Sokáig csináld így. Aztán lassan a régit halkabban, kevésbé hangsúlyosan és az újat pedig kiemelve. Aztán csak az újat és ha jön jutalmazni mindig érte. Cca 2-3 hónapról beszélünk!

2009. dec. 17. 15:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon különbözik a neve? Leírnád mi volt eddig, meg mit akarsz neki adni?

Nos, ha az állatorvosi füzetre gondolsz, amiben ott a neve, akkor köv. vizsgálatnál mondd, h új neve van.. ennyi.

Gyakorlatban pedig szólítsd az új nevén a kuttyot és ha rádnéz, adj jutalomfalatot. Innen már csak sok gyakorlás, és fog figyelni.

2009. dec. 17. 15:45
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Én mindenfélének becézem a kutyámat, sok becenév nem is hasonlít az eredetire, de a hangsúlyból meg a sok ismétlésből rájön, hogy róla van szó.
2009. dec. 17. 16:11
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, hogy válaszoltatok.... végülis nagy baj nincs a nevével, ha problémás, akkor marad.. kiváncsi voltam, hogy hogy zajlik egy névváltás kutyánál, mennyire bonyolult, hogy lehet hozzászoktatni...
2009. dec. 17. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Az én kutyám neve Picur. De tréfásan szoktam hívni vacaknak, vacak dögnek, és ha egymás között beszélünk róla, akkor gyakran úgy emlegetjük, mint "a kutya". Mindegyik szót ismeri, és tudja, hogy őrá vonatkozik, Ilyenkor ugyanúgy felkapja a fejét, hegyezi a fülét és élénken ránk néz, mint amikor a nevén szólítjuk.
2009. dec. 17. 16:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a mi kutyánknak uaz a neve már 7 éve, viszont más szavaknál nagyon tanulékony :)

példa: ki nem merd mondani előtte, hogy séta, mert akkor örömtáncot járva ugrál körülötted, hogy juhé, tényleg megyünk? :) pedig nem.

erre kitaláltuk, hogy mondjuk azt egymás közt, hogy el kéne menni templomba. basszus, a büdös kis dög megtanulta hogy a templom=séta.

egyébként egy keverék kuytáról van szó, de anyukám folyamatosan el van ájulva tőle, h milyen okos :)

2009. dec. 17. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én menhelyen dolgozom, és minden kutyát el kell ugye nevezni, aki bekerül. Nagyon sokszor nem tudhatjuk, hogy hogyan hívták előtte. Tapasztalat: 2 hét alatt simán megtanulják az új nevüket, és hallgatnak is rá, oda is figyelnek, ha szólítod. Pedig sok másik kutya között vannak, a hangunk sokszor elveszik az ugatásban.

Én az enyémet legalább tízféleképpen hívom (nyuszifül, bogyó, kicsim, bogárka, egyebek :D - amúgy kau :D), és mindegyikre hallgat, séta alatt, távolról is vissza lehet hívni akármelyikkel. És ő is ki tudja szűrni a beszédből az olyan szavakat, hogy kutya, séta, vacsora, kaja, fincsi, stb.

2009. dec. 17. 23:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehet 2 neve is 1 kutyának.Az én kutyámnak például 2 van.1-ső Pamacs és ahogy anya szokta hívni (kismajom):) de a többiek csaka kiskutyának mondják.
2009. dec. 18. 12:13
 9/9 anonim válasza:

...hmmm keresztelni v a nevet meg valtoztatni?

miert is kene stigmakkal el latnod es szentelt vizzel le locsalnod azt a szerencsetlen ebet mert ugye ezt kerdezed valojaban...adj neki uj nevet es ha lehet i betu legyen benne mert a hanglejtesre reagal tht lehet pl.Teri v Laci v Mazli,Cipo,kifli stb. ertheto remlem ...de az okoska v a zenesz nem celra vezeto...jarj szerencsevel

2022. dec. 21. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!