Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem védi meg magát a...

Miért nem védi meg magát a kutyám?

Figyelt kérdés

1,5 éves szuka bullterrier. Neki ment egy kutya, kb összeharapdálta a fejét, a kutyám meg csak fekszik a földön azt összehúzza magát. Nem ez volt az első eset, folyton betámadnak minket, ez meg b*ssza megvédeni magát....

vagy elfut, vagy játéknak veszi, vagy sz*rik az egészre azt inkább meghúzza magát a földön.. Legalább harapna oda, vagy szorítani le a földre, kb így " hallod, koma.. lehet nem kellene piszkálnod"

Ennyivel is megelégednék. Amúgy minden kutyával kijön. Yorki, csivava, vizsla, staff, németjuhász, puli stb. Méret, fajta, szín, szuka-kan, neki mindegy.

Teljesen elvagyok már keseredve. Mit csináljak? :((

2014. márc. 26. 18:06
 1/8 A kérdező kommentje:
pár fognyom van a fején, ami véres/vérzik, semmi komolyan, itt hempereg az ágyon, én meg tiszta idegbeteg vagyok.....
2014. márc. 26. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt... Már meg ne haragudj, de ha kettőtök közül te vagy a falkavezér, azaz az irányító, milyen alapon várod el hogy a kutyád kezdjen el intézkedni? A TE felelősséged vigyázni rá és ha kell akkor leszedni róla a másik kutyát.

Másrészt pedig valószínű, hogy azért mert ő ilyen jellem. Omega, megadó. Ezzel nem tudsz mit tenni.

Harmadrészt pedig ha a kutyád kezdene neki akciózni, a padlócirkáló gazdik rögtön elkezdenének sípolni és szaladnának feljelenteni, hogy közveszélyes a kutyád, altassák el.

2014. márc. 26. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is bullterrierem van és volt is.

Ha egy ilyen kutya nekiáll megvédeni magát,annak a másik kutya súlyos sérülése vagy halála a vége.Gondolom ez nem hiányzik.

Az előző bullom kan létére ugyanilyen volt.Volt egy elmebeteg német juhász,amelyik évekig minden találkozásuknál megtámadta.Mígnem egyszer a kutyám megunta és majdnem megölte a nj-t.Na nem mintha kár lett volna érte,de a végén még én lettem feljelentve,hogy "harci kutyával"veszélyeztetem a többi kutyát meg az embereket.

Ezek a kutyák sokat tűrnek,míg el nem borul a kis agyuk,de akkor nem állnak meg ott,hogy leszorítják a másikat.

Én inkább próbálom az ilyen eseteket elkerülni.Ha megtámadják a kutyámat,nem várom meg,hogy nekiálljon intézkedni,hanem lerúgom róla a támadó kutyát.

Mondjuk a mostani fiatalabb kutyám annyira domináns kis köcsög,hogy azt sem tűri,hogy a másik rátappancsoljon,nemhogy egy támadást.Az idősebbet nekem kell megvédenem,de nem baj.

2014. márc. 26. 18:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Örülök, hogy ilyen jellem, csak állandóan tűr, örülnék, ha picit "odacsapna" néha, hogy ne piszkálják, mint az előző válaszoló írta, nekem kell intézkedni, (én szoktam) KÖszi, sziasztok!
2014. márc. 26. 18:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Remélem értitek, mit írtam. Örülök, hogy ilyen, de 2314325 x már tényleg bosszant a dolog. De így is imádom!!    
2014. márc. 26. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
62%
Miért nem kapsz oda te ahelyett, hogy nézed, ahogy tépik a kutyádat?
2014. márc. 26. 19:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából le is írtad a leggyakoribb (és kizárólagos) viselkedésformákat amiket egy kutya csinálhat, támadás esetén.

Menekülés, elkerülés, behódolás, és támadás.

A tiéd az első 3-mat gyakorolja, a visszatámadáshoz talán túl fiatal, vagy lehet, hogy olyan kutyák támadták be eddig, akik mentálisan erősebbek, stabilabbak voltak, így evidens volt számára a behódolás.

(Ugyanis ez egyáltalán nem fizikai erő kérdése, egy csivava is simán dominálhat egy angol masztiff fölött)

Talán ha érettebb lesz, (3-5 éves kora után) és összefut egy olyan kutyával, ami kötekedik ugyan, de mentálisan instabil (bizonytalan-dominánsnak hívják) azt majd helyrerakja puszta dominanciával.

Bár, ezen a ponton meg kell jegyeznem az előző válaszolók gondolat menete is fontos, személyesen ezzel a fajtával nincs tapasztalatom, csak elmondás szinten, de nem az jellemző a fajtára, hogy puszta dominanciával rendezné az ilyen ügyeit.

Ezt a " hallod, koma.. lehet nem kellene piszkálnod"

jelenti, ez dominancia.

Viszont elég jellemző a fajtára, hogy ha elkezdi használni a száját, az már nem dominancia, hanem agresszió.

Azt meg nem kéne előcsalogatni belőle.

(Nyugodjon, volt egy komondorom, az pl végtelenül intelligensen intézte az ilyeneket, volt, hogy a másik kutyának az egész fejét bekapta, sétált vele egy kicsit, lefeküdt, majd miután a másik lenyugodott, egyszerűen elengedte, és még csak arra se méltatta, hogy ránézzen.

A másiknak meg annyi baja lett, hogy tiszta nyál lett a feje. :)

Hát nem tudom, egy bullterrierre mennyire jellemző ez a higgadt dominancia, de könnyen átcsaphat marcangolásba.)

Minden esetre azt tartsd szem előtt, hogy mondjuk hiába erős, a dominancia mindig a lelki, pszichés erőn múlik, és másfél évesen még bizonytalan a világban , most van serdülő korban, (vagy a vége felé) élettapasztalatot kell gyűjtenie, hogy magabiztosabb legyen.

És ha alapvetően nem egy domináns fajta, akkor soha nem lesz a kedvenc hobbija a visszatámadás.

Leginkább csak akkor , ha valaki úgy kötekszik vele, hogy nincs "háttere", tehát nem egy mentálisan stabil kutya, hanem mondjuk egy labilis, ideggyenge frusztrált kutya kezdi el idegesíteni, akkor egy idő után lesz egy pont, amikor helyre fogja tenni.

De ezt leginkább csak ő tudja helyesen eldönteni, hogy melyik kutyának adja meg magát, (amivel semmi baj nincs) és melyiket állítsa le.

2014. márc. 26. 19:43
 8/8 anonim ***** válasza:
87%

...addig is vidd sokszor sokféle kutya közé, hogy ismerje meg a különböző erősségű dominanciákat, a valódi magabiztosságot, és a bizonytalanságot is.

És ami még nagyon fontos, egy egészséges kapcsolatban egy kutyának nem magát kell megvédenie!!!

Az ő agyában nem létezik ilyen fogalom, hogy egyedül van, és saját magát kell megvédeni. (akkor már harci kutya lenne)

Egy kutyának az a természetes, hogy falkában él, és a falkának közösen kell megvédenie magát!

A védelem oroszlán részét pedig minden esetben a falkavezér jelenti, a falkavezér feladata, felelőssége a falka védelme, ilyenkor kell megmutatni, milyen falkavezér is vagy valójában, mennyire tudsz kiállni a kutyádért, és odatenni magad egy támadásban!

Ha kihátrálsz egy ilyen szituációból és mindent rábízol, csorbul a bizalom, hogyan is bízhatna egy olyan vezérben, aki magára hagyja a bajban,

Csorbul a tisztelet, hiszen csak azt a falkavezért lehet tisztelni, aki kiáll a falkáért, és rendesen teszi a dolgát!!!

Ha nem állsz mellé (igazából a te dolgod megvédeni őt) akár egész életére akkora csorbát szenvedhet az önbizalma, hogy soha nem fog merni "visszaszólni" egy kutyának se.

2014. márc. 26. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!