Melyik kutya illik hozzám ezek közül? Berni pásztor magyar vizsla német vizsla golden retriever skót juhász újfundlandi német dog leonbergi
Berni: cammogósabb, nem mondanám nagy mozgásigényűnek, de azért bírja pl. a hosszabb túrákat, csak pl. a rendszeres futást nem annyira, érzékeny a melegre, szívére vigyázni kell.
Magyar vizsla: ő lehet pl. futótárs, de a pörgős kajlasága bizonyos típusú gazdiknak nem való. Természetesen ha lemozgatod, ő is kiváló.
Német vizsla: jelenlegi tudásom szerint hasonló, de majd kijavítanak esetleg.
Golden: ő egy kicsit nyugisabb a vizsláknál, mivel a show vonal elvált a vadászó vonaltól. Nagyon gyerekbarát, a ragaszkodás megvan, de idegeneket is szereti.
Skót juhász: első kutyának nagyon ajánlják, arany középút sok mindenben.
újfundlandi: nyálas és sok pénzt megeszik, amúgy szuper.
német dog: szintén nyálas és sokat eszik. Amúgy kedves, őbenne van őrző ösztön a többihez képest, tehát idegenekkel nem lesz annyira cuki.
leonbergi: nem nyálas, sokba kerül az etetése.
Neked kell tudnod,hogy mennyi időd,pénzed lesz a kutyára.Mennyire vagy határozott,mennyire szeretnél szőr ápolással foglalkozni stb stb
Felsorolásodban benne van,hogy nagy mozgásigényű.Miért? Mennyi időt fogsz szánni a lemozgatására?Hány éves vagy te?Volt már kutyád?
Vizslák meg a skót juhász ezek közül a legmozgékonyabbak.
Napi 3 óra intenzív futás kell a vizsláknak,egyik nyáron sétáltattam egy kamasz vizslát,hát szörnyű volt mennyi energia van abban a kutyában,neveletlen is volt sajnos.Vadász ösztöne elég magas volt mindre ugrott.Húzott mint a fene.Nem is sétáltattam csak 3hétig,mert többször is majdnem kirántott a kocsik elé.
Nekünk most van a második újfundlandink.Semmi bajunk nincs vele.Barátságos,nagyon bújós,és ahhoz képest hogy igen nagy szőre van nem igényel csak mondjuk hetente 1-2 fésülést.Én legalább is így szoktam és nem csapzott,vagy gubancos.
Enni mi külön szoktunk főzni,mert a száraz tápot nem szereti.A mostani 2 éves múlt,a másik 11 évesen elpusztult sajnos.A mostani napi 2 csirke far-hátat eszik meg,a zsírt leöntjük róla.Mozogni,hát...Egyed függő.A mostani minden nap 2-3 órát minimum kell hogy szaladgáljon,a másik meg 2-4 éves kora után "lenyugodott" tehát inkább az a kis cammogós maci volt:)Nyáron lelehet vinni egy közeli tóhoz úszni is.Házőrzésre nem igazán alkalmas,de nem is erre lett kitalálva.(a betörőt inkább összenyalja és bújik hozzá:) )
A mozgásigénye mint mondtam,egyén függő.
mint bernis mondom :) lehet ,hogy neked a magyar vizsla tökéletes lenne!
nem véletlenül hívják : tépőzáras kutyának ! leszakítani sem bírod magadról. és 10-15 órát alszik a kanapén .
Hülye kérdés.
Nem ismerünk téged,nem tudjuk,hogy milyen az ízlésed,milyen körülményeket biztosítassz... Semmit se tudunk rólad,nem tudunk fajtákat ajánlani..
De a Golden Retriever és a Német Juhászt ajánlom egy ilyen kezdő gazfi,melesleg mindkét fajta békés,barátságos..,családba való kutya.
Keverék kutya (eb,korcs Nevezd bárminek) Ök azok a kutták akik a legtöbb szeretet tudják adni. Gondolj bele neked mennyire jól esne amikor valaki felsegut a lehetlenböl ételt italt adsz neki ök jobban megháláljuk ezeket a dolgokat. Döntsd menhelyes kutya mellet. Megéri. :)
Köszönöm ,hogy válaszolhattan erre a kérdésre további szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!