Mit lehetne tenni?
Meg van nevelve a kutya ismétlem. És ez alatt nem azt értem hogy ül fekszik hempereg megnyugodhatsz. Nála ez egyáltalán nem rendszeres és megszokott, kicsi korától kezdve figyelünk rá és betartatjuk vele a szabályokat. Valószínűleg azért lett "neveletlen " mert minden ugyanúgy folyt mint eddig,tuti ez az oka nem?.... Én bélátom hogy el kell vinni dokihoz meg kutyaiskolába, de nehogy már azt mondd
hogy nincs megnevelve. Meg hogy minden jel arra mutat? Ismétlem:6 évből 4 napja ilyen. Tehát nem megszokott, még csak elő sem fordult hogy ne engedjen közel magához.
Mindegy.... Köszönöm a segítséget mindenkinek, annak meg örülnék ha nem egyből azzal jönnél drága, hogy nincs megnevelve....
JA, és csak mert mindig félre vagyok értve: NEM cseszegetlek, NEM megalázni akarlak, sőt, nem akarok sem neked, sem a kutyának.
Csak azt szeretném veled beláttatni, hogy a kutyának sem jó, ha kozmetikusnál (vagy bárhol máshol) retteg. A jó hír, hogy ezen kemény munkával és tanulással képes lennél változtatni. Egy álvemhesség (meg egyébként a "hormonbummok" és betegségek nagy többsége) lehet a kutya-gazda kapcsolat egyfajta fokmérője. Egy normálisan nevelt álvemhes szuka plüssöket gyűjt, bújik, kunyerálja a simogatást, "fészkel", NEM vicsorít, nem kap oda, nem morog. Ha a kutya ilyet csinál, az azt indikálja, hogy nem bízik a gazdájában vezetőként és stabil falkatagként SEM, hiszen agresszívan reagál, ha ebben a sebezhetőbb állapotában a közelébe próbál férkőzni. Ezen is lehetséges lenne változtatni.
Nálunk volt már álvemhes az egyik szukánk,de sose volt velünk agresszív.Ő is cipelte a játékait és simán elvehettük tőle.Maximum nyöszögött,de semmi agresszív megnyilvánulása nem volt.Pedig nem ő a legjobban nevelt kutya,mert hugom keveset foglalkozik vele,de velünk akkor sem volt agresszív.
Szerintem mutassátok meg dokinak,majd egy kutyasuliba látogassatok el.Ha mindent szépen betartotok vissza kapjátok a kutyátokat :))
Amúgy engem is harapott meg hugom kutyája,amikor fésültük és amikor az utcán a csontot akartam kivenni a szájából.Viszont helyre tettem rendesen akkor! Mondjuk csak oda kapott,nem harapott meg.Szóval csak figyelmeztetés volt.De nem hagytam magamat,nekem egy 5 kg-os kutya nem parancsol :D
Az én kutyám sose kapott oda vagy harapott meg,mert úgy lett nevelve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!