Vizslám gyakran rázza a fejét, inkább fülét. Azt mondják, atka lehet benne. Neostomosant adtak rá, de csak egy ampullát, nincs hozzá használati utasítás. A neten nem is írja az atkát. Ki használta már ilyen esetben?
Nincs vele tapasztalatom, én is csak a neten tudtam megnézni. Az atka valóban nem szerepel a leírásokban, a rühesség viszont igen, ami gyakorlatilag a rühatkák által okozott bőrgyulladás.
Itt talász arról leírást, hogy a használati utasítása mit ír az Otodectes-fülrühösség elleni kezlésről:
Még egy dolog eszembe jutott: nem lehet, hogy esetleg toklász került a fűlébe, mélyen a hallójáratba, ahol nem látjátok? Annak is tipikus tünete, hogy a kutya rázza a fejét.
1. Neostomosan külső élősködők ellen használatos, egy ampullát egy liter vízben kell feloldani és azzal kezelni a kutyát, illetve a környezetét.
2. Ha rázza a fejét, fülét, akkor ez nem atka, hanem valamilyen fülgyulladás, amivel menj orvoshoz, mert magától nem fog elmúlni, sőt, csak rosszabb lesz és általában időnként visszatér. Mi évek óta küzdünk ellene.
3-as vagyok.
Semmiképpen se nyúlj bele semmivel a fülébe, mert azzal csak még mélyebbre tolod a váladékot és csak rontasz a helyzeten, nem beszélve arról, hogy könnyen felsértheted a dobhártyáját. Kívül egy nedves vattával esetleg áttörölheted, de azzal se nyúlj le mélyre. A kamillateás vattát szokták még erre használni, de a filterest, mert a rendes virágzatból belekerülhet a fülébe és az megint csak gyulladást generál. Szóval, kívül ezekkel kitörölheted, de mindenképpen nézze meg egy normális orvos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!