Vacsit kapott a kutyám majd rá fél órára elvittem sétálni. Szabadon rohangált. Attól félek nehogy gyomorcsavarodása legyen. Mennyi az esélye, hogy megtörténik?
"Nem tudom, milyen kutyáitok vannak, hogy ilyen probléma felmerül, a foximat lefogni sem lehetne."
Olyan kutyáim vannak, akiknek ha azt mondom, hogy lefekszenek két órára, akkor lefekszenek két órára.
"Azt még el tudom képzelni, hogy esetleg a túl intenzív mozgástól gyengébb gyomrú kutyának visszajöjjön a vacsora, na de amelyiknek egy kis sétától mindjárt gyomorcsavarodása lesz, az csak valami túltenyésztett, életképtelen eb lehet."
Köszönöm, a kutyám senem túltenyésztett, senem életképtelen, csak épp nagytestű, széles és mély mellkasú állat, aki ebből fakadóan hajlamos a gyomorcsavarra, ami akár akkor is megtörténhet, ha kaja után felugrik az ágyra, vagy álmában megfordul. Olvass utána.
Nem tudom miért lettem leszólva, én csak azt linkeltem, hogy milyen jelei vannak, ha baj lenne.
No, mindegy.
Bizonyára az szólt, le akinek a foxiját le sem lehet fogni úgy ugrándozik.
A foxi-maxisnak:
Minden kutya esélyes a gyomor csavarodásra aki beetette és utána ugrándoztatta. Vagyis a kutyákat evés után pihenni kell hagyni. A természetben is az állatok a zabálás után elfekszenek, és nem futkorásznak.
Dunakeszin pláne, és sok más olyan helyen ahol a kutyákat kennelben tartják etetés után 3-4órán keresztül még a közelébe sem engednek a kennelnek, hogy a kutyákat ne zavarják meg az "ejtőzésben".
Az én kutyáim közül egynek volt gyomor felfúvódása, amit gyorsa állatorvos rendbe hozott mielőtt csavar lett volna a vége. A másik meg sajnos bélcsavarodásban meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!