Olyan jutalomfalatot keresek kutyáknak, ami paszta állagú és tubusból lehet kinyomni. Hol lehet ilyet kapni?
Látja a kutya, hogy te dobod neki a kaját és azt is tudja, miért kapja.
Én az enyémet kénytelen vagyok a földről etetni, mert a tálból úgy habzsol, hogy majd' megfullad, így szétszórom neki a földön. Ezzel szemben ha véletlenül leejtek egy falatot nem mozdul rá, sem étkezéskor, sem klikkerezéskor.
Lehet, hogy nektek van igazatok. Én mikor elkezdtem klikkerezni, csomó videóban láttam, hogy dobják és így tanultam meg.
Pl. a tolatásnál, amikor tőlem el kellett, hogy távolodjon a kutya, nagyon nehezen csinálta, mert eleinte mindig visszajött a falatért, tehát nem szívesen ment el (ez volt az első olyan feladat, amihez távolodnia kellett), szerintem azt hitte, hogy úgy nem fogja megkapni a kaját, mert azelőtt mindig a közelben kapta. Tlatott párat, aztán indult is vissza, de ez nekem nem volt elég. Aztán amikor messzebbre ment, odadobtam neki kaját és így szívesebben, gyorsabban csinálta, mert tudta, hogy ott kapja meg.
Aztán a másik: igazodáshoz kezdtem el tanítani, hogy fix ponton álljon, pl. álljon rá egy könyvre az első lábaival. Ráállt, kapott kaját, de nem lépett le. Ha ilyenkor kodobtam a kaját, rögtön rohant vissza és ráállt újra anélkül, hogy el kellett volna küldenem (merthogy ezt közelről gyakoroltuk, de lehet, hogy messzebbről kellett volna, hogy oda kelljen jönnie a kajáért).
Ha még aktuális a kérdés:
Dm-ben van kutyáknak való májpástétom, kb. 600 Ft...
És van ugyanott macskáknak való tubusos vitaminpaszta is, szerintem azt is vehetsz neki, csak ne az egészet egye meg egyszerre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!