Akkor most jó az Acana vagy sem?
Én nem vagyok ellene, de nem ezzel etetek. Nagyon sokan dícsérik, de sokaktól olvastam, hogy lefogyott tőle a kutya. Ez ezér van, mert nagyon magas a fehérje tartalma, és alacsony a szénhidrát tartalma az Acanának.
Én is magas hústartalamú prémium táppal etetek (Brit Premium), nagyon meg vagyok elégedve vele. Ebben bizonyára több a szénhidrát, de én nem akarom, hogy a kutyám teljesen leszálkásodjon. Szeritnem ez nem minden fajtának jó. A tesómnak pl. harcikutyája van, ő Acanávan etel, olyan a kutya, mint a kő. :) Nekem goldenem van, a zsákon előírt mennyiságű tápot kapja. Figyelem a kondiját, mert a tenyésztő többször kihangsúlyozta, hogy nagyon kell vigyázni, nehogy elhízzon. Rendszeresen ellenőrzöm a bordáit. Van rajta egy pici hájacska a bőr alatt, de egyértelműen tapinthatóak a bordái. Kinti kutyus, nem is szeretném, ha olyan zsírtalan lenne, mint a tesóm harcikutyája, főleg, hogy jön a -20 fok.
Szóval én ezért nem az Acanát választottam. :)
Kinek mi válik be. Én leírom miért nem szeretem, bár úgy is csak lepontozás meg kötekedés fog fogadni.
Általánosságban egyik száraz tápot sem favorizálom mivel a tápgyártás is csak üzlet, így nem megbízható a forrás. Hiába írják rá a zacskóra hogy X százalék emberi fogyasztásra alkalmas hús van benne (a szuperprémiumok esetén) az nem báránycomb és nem is pulykamell lesz hanem sima vágóhídi zsíros apró hús meg egy csomó csont. Jobb esetben...Amennyi a napi etetési költsége, mondjuk egy Acana tápnak annyiért megveszem az emberi fogyasztásra valóban alkalmas apró húst, farhátat, stb a hentesnél.. + a rizst amivel megfőzöm. Friss, ellenőrzött.
Eltérve az általánosságoktól az Acanát kifejezetten azért nem szeretjük mert tele van olcsó gyógynövényekkel amik nagyon hangzatosak a csomagoláson de nagy mennyiségben bőrproblémák jelentkezhetnek (kiütés, vörösség), folyamatos adagolás mellett pedig MINDENKÉPP megterheli a szív- és érrendszert. Mellesleg emésztésgyorsító hatásuk van ami hízékony kutyáknál nagyon jó, talán még átlagosoknál is de kölyök és munkakutyáknál, mozgékony ebeknél nagyon nem. Az én kutyám nagyon lefogyott tőle. És a legfőbb dolog amiért utálom hogy kitalálták a buz1 reklámszövegüket, hogy a kutya nem csirke, nem kell neki gabona,nem tudja megemészteni. Na ehhez no comment...
Acana Adult:
Gyógynövények
Bojtorjángyökér 600 mg/kg
Marshmallowgyökér 600 mg/kg
Borókabogyó 500 mg/kg
Angyalgyökér 400 mg/kg
Homoktövis 400 mg/kg
Csalán 400 mg/kg
Vörös málna levele 300 mg/kg
Máriatövis 300 mg/kg
Abban igazad van hogy az Acana tartalmaz egy KEVÉS zabot.
De az irányadó gondolatuk ugyan az, mint az Orijené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!