Melyik border collie kennelt ajánlanátok, ahol szép, jó idegrendszerű és teljesen egészséges kutyákat tenyésztenek? És blue-merle kutyákat is tenyésztenek?
én meg azon akadok ki, hogy valaki itt keres kutyát. meg azon, hogy boldog-boldogtalan összehordja a marhaságait, a kérdező meg ezek alapján választ ;)
hidd el, én sem ismertem senkit. közöm nem volt a kutyás világhoz, sajnos. és tudod mit tettem? elmentem olyan helyekre, ahol borderesek voltak és beszéltem velük. megkerestem az összes mo.-i kennel honlapját, megnéztem az újságokban, neten lévő hirdetéseiket, a cikkeiket, felkerestem fórumokat és MINDENT elolvastam. amikor kutyavásárlás elé kerültem gyakorlatilag minden itthoni kennelről tudtam valamit, ismertem a kutyáikat, tudtam a kölykökről, stb. belefeccöltem nem kevés energiát. eszembe sem jutott volna itt kérdezni. azokhoz mentem, akik tényleg tudtak valamit, nem mendemondák meg cuki képek alapján ajánlgattak (miben más az, hogy te keresed meg a honlapot? te pontosan tudod mit keresel, te tudod, neked mi tetszik, még bővebben fejtsem ki?).
és IGEN, kutyát, bordert NEM színre veszünk. az is egy szempont. de nem az első. most kéozeld el, ha tenyésztenél és kapnál egy levelet, hogy "hupilila kéne, mennyi?". nyilván sarkítok, de remélem érted, mire gondolok... szerencsére a kérdező más szempontokat is néz, nem csak ezt. de mennyibe telt volna neki kkeresni egy kennelt és írni nekik? ugyanannyiba, amennyibe az telt, hogy ide feltette a kérdést. és lényegesen több, hasznosabb infókat kapott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!