Milyen tapasztalataitok vannak a west highland white terrierről?
Nahh...Nekem van egy westie kislányom(:D)de mégcsak 10hetes,szóval még nincs túlsok tapasztalatom vele kapcsolatban.
Kint lenne vagy bent? Ajánlom,hogy azért legyen bent,mivel szobakutya,ez nem azt jelenti,hogy nem lehet kint tartani,de akkor lőttek a szép fehér bundijának..:S
Az én kutyum 2 hete van nálam,és már szobatiszta...(megjegyzem,nem volt szobatisztaságra előnevelve)gyorsan tanul a kis tündér :-)
A szőrápolásról annyit,hogy 3 havonta kell kozmetikushoz vinni,de nem fontos,mert magad is levághatod a "haját:P".
A szőre nem hullik neki,csak ha fésülöd(ami ajánlott naponta).
Fürdetni nem kell minden este,elég ha 2-3havonta fürdeted,vagy bízd a kozmira...Ha saras lesz a tappancsa,vizes rongyal törölgesd meg,nem tesz jót neki,ha gyakran fürdeted,mert kiszárad a bőre.
Még annyi,hogy a füle 3-4 hónaposan áll fel neki,bár attól is függ mivel eteted:)
Remélem segítettem:)
Hát én a kan kutyákról nem hallottam túl sok jót,mivel ahol eszükbejut felemelik a lábukat és a falrapisilnek:S
Nem is tudok túl sok mindent róluk,amúgy szerintem a lánykutyák könnyebben nevelhetőek...
18:01 voltam
én a második válaszoló voltam.
szobatisztasággal kapcs. enyém nagyon lassan lett úgy teljesen szobatiszta, mint most hogy áll az ajtó előtt és sír, hogy kiakar menni. De a lakásba hamar rászokott a kutyapelusra, szóval ha bentre sikeredett, akkor se a parkettára.:) Kan kutyád is simán lehet, csak igen azzal van csak probléma, hogy szerintem ivartalanítsd, és akkor megelőzheted a folyamatos jelölgetést. (nemtudom jó-e ez az ötlet, mert nekem nőstény kutyám van)
szobatisztaságnál, eleinte ne bűntesd ha bepisil, később meg hogy egyre fokozatosabban, szólj rá, a "grabancát" kicsit húzd meg.(viszont ha kinn az udvaron sikerül neki, vagy a pelusra nagyon dícsérd, és adj neki jutalomfalatot) Ugye az én kutyám már 9 hónapos lesz, és ha néha bepisil, akkor azt szoktam csinálni, hogy van egy 'bűntető sarok', és ha bepisil leszidom odaviszem és nem foglalkozok vele 10-20 percig. Eleinte mindig elfutott onnan, viszaavittem, volt h hisztizett, de mára már úgy megtanulta, hogy ottkell eltöltenie az időt. Nyugodtan végigüli, és ha szólok neki rohan oda mint aki megbánta, és elviselte bűntetését. szerintem nagyon édes :) és én azért haszánlom inkább ezt a bűntetést, mert szerintem a verés, és egyéb nem megfelelő módszer a kutyanevelésre, neki szerintem nehezebb elviselnie azt hogy levegőnek nézem, mintha rácsapok és utánna minden elvan felejtve. bocsi a hosszú szövegért, de órákon át tudnék írni róluk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!