Mit tegyek ha golden retriever kutyám nem szereti a más kutyákat de én szeretném fedeztetni?
Nekem van egy szuka golden retriever kutyám akit egy foxi keverék mellett neveltem aki kan de ki van kasztrálva ! Es mikor a szuka goldim tüzel ugye mindig bepróbálkozik nála másik kutyám de mindig osszeverekednek ! A szomszédunknál van kan goldi akire szintén vicsorog! 2 lehetőség jutott eszembe : 1.:szájkosár át teszek rá mikor fedeztetném (bár ez elég kegyetlen , mert nem akarom kényszeríteni )
2.:mesterséges megtemékenyítés - ha egyáltalán van ilyen ?:€
Tudnátok valami ötletet adni ?
Ha kiskutyát szeretnél, örökbe lehet fogadni. Adj egy címet, viszek neked házhoz egy goldi kiskutyákkal teli kamiont!
Amúgy ébresztő, azt hiszed majd beenged bárki is a saját házába? Amint odanyomja a pénzt a zsebedbe, onnantól kuss a neved, a kutyát akár egy nyakára tekert lasszón is pörgetheti, neked onnantól beleszólásod nem lesz semmibe. Az ilyen még azt is letagadja, hogy valaha látott volna téged.
Különben is, hova akarnád eladni? Ma már a fajtatiszta kutya sem kell senkinek, nemhogy egy törzskönyv nélküli "de úgy néz ki mint egy goldi" kutya. Szerinted miért van az a sok kutya menhelyen, akiket anno linkeltek? Ők is így születtek, hogy valaki kiskutyázni akart, aztán nézd meg hova kerültek...
Amúgy a kiskutyázás pénzbe kerül, azt tudod ugye? 1 db oltás kerül majd 5000 forintba, hogy fogod akkor beoltatni a kiskutyákat 8 hetes korukig legalább 2x, 4x féregteleníteni, chippet tenni beléjük, etetni, felnevelni őket? Több kiadásod lesz, mint bevételed.
"En a azért szeretnék kiskutyákat mert megszeretnék tartani belőle 2-t a többit pedig eladnám es csak jo helyre (megnézném az otthonukat ) es en is így vettem az enyémet es imádom gyönyörű fajtiazta !!!!! Nem kell mindig 100ezerert kutyát venni!!"
Innen veszem Te háborodott fejű,hogy nincsenek papírjai a kutyádnak,Te magad írtad le.
Hogy is várhatja el bárki,hogy feltöltsön a kérdező képet a tk-ről,tenyészszemléről,ha nincs neki,sőt gyanítom azt sem tudja mi az...
Amúgy Kérdező, kicsit vedd le a szemellenzőt és légy előrelátó: tegyük fel sikerül befedezni az agresszív goldidat, megszületnek az agresszivitást örökölt kölykei, de sokba kerülnek az oltások meg az ilyen "apróságok", így ezért se adsz ki pénzt. Tegyük fel, egy jóhiszemű család megvesz tőled egy kiskutyát mert hallották hogy a goldi a szelídségéről és a barátságáról híres. Hazaviszik ahol már nagyon várja a 3 és a 7 éves gyerekük. Aztán ahogy nő a kölyök mit tapasztalnak? Ez a kutya nem is barátságos, mert megmorogja a gyerekeket, harap és kezelhetetlen, ráadásul valami véreset kakil mert nem kapott semmilyen oltást és sántít is, mert a szüleitől örökölt egy jó kis dysplasyát.
Mi következik ezután?
- A kutyát vagy bedobják egy menhelyre vagy
- Puskával kilövik, vízbe fojtják, kikötik az erdőbe éhenhalni, téglával agyonverik, stb stb
ÉS
utána mennek hozzád verni az ajtót hogy kérik vissza a pénzüket, még fel is nyomnak téged és jól megbirságolnak, mert oltás, chipp és minden nélkül adtad el pénzért a kölyköket, holott ez törvénybeütköző.
Gondolkozz el, hogy megéri-e ez neked...
Kedves Kérdező!
Tudom, hogy az emberek nagy százalékánál az agresszívabb válaszok ellenállást váltanak ki, de ezen felül kell emelkedned, és objektívan kéne szemlélned a helyzetet.
A kutyád nyilvánvalóan nem megfelelő temperamentumú. Tegyük fel, hogy születik 8 nem megfelelő temperamentumú kölyke. Ebből hatot akarsz eladni. Hidd el, hogy nagyon kicsik az esélyeid.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen cselekedettel rengeteg állatnak és embernek ártasz közvetett és közvetlen módokon. Ártasz a fajtának is. A kutyádat veszélybe sodrod, mert a vemhességnek és ellésnek is van bizonyos mértékű kockázata, és még valódi, felkészült tenyésztőkkel is megesik, hogy pl elpusztul a szuka ellés közben. Reálisan, felnőtt emberként megfontolva, nem éri meg.
"Ha közületek bárki egy kicsit is értene a goldikhoz tudnátok h akkor vicsorognak a kutyák másik kutyára ha nem tüzelnek !!"
ezen még mindig röhögök. mi van???
Na ma is okosabb lettem valamivel. Még a végén az lesz a hülye, meg az nem ért a kutyákhoz, akié nem agressziv és nem vicsorog más kutyákra.:D:D
NE SZAPORITS!
Rengeteg olyan goldent ismerek,aki vicsorít más kutyára tüzeléstől függetlenül.És mind hozzád hasonló,ostobaságból szaporítótól van.Rendes tenyésztőtől egy sem.
Mivel a szukádnak nincs törzskönyve,fogalmad nem lehet arról,hogy a szomszéd kannal nem közeli rokonok-e.Az még tetézi majd a problémát.
Tőled legfeljebb kutyagyároshoz fog kerülni kiskutya,gyártják majd vele disznóólban,futószalagon az almokat,miközben meg vagy arról győződve,hogy milyen baromi jó helyre kerül.A kutyagyáros nem úgy fog hozzád menni kiskutyáért,hogy jó napot,én vagyok a csúnya gonosz szaporító bácsi.Általában családdal,gyerekekkel mennek és szimpatikus dolgokat mondanak,a gyereknek lesz a kutya stb.Közben a francot.Mondanak egy kamu címet,igazolványt nincs jogod elkérni senkitől,utána a büdös életben nem hallasz róluk többet.
Arra gondoltál,hogy a kölykök is felnőnek egyszer és majd szépen szaporodni fognak?Akár egymással,vagy apjukkal-anyjukkal.Mit csinálsz újabb pár alom degenerált kölyökkel?
Te nem azért akarsz szaporítani goldeneket mert neked ez a foglalkozásod hanem mert annyira cukik mikor ott játszanak egymással..... Mondjuk azt hogy sikerül az agresszív kutyádat fedeztetni..... Elérkezett a szülés napja... a goldid 12-kor kezd elszülni mikor te hulla fáradt vagy ... vagy már alszol és beakad a szülőcsatornába ... akkor annyi a goldidnak és a kutyáknak... szóval a jobb eset hogy te még nem alszol és befejezted a kedvenc sorozatod és készülsz aludni menni ..... aztán észre veszed hogy elkezd szülni.. legjobb esetben 2 óra alatt lefolyik legrosszabb esetben pedig 5-6 óra... a 3 kutya után csak abbamarad a szülés... te nem tudod hogy mi van... azt hiszed hogy vége... pedig csak beakadt a szülőcsatornába.... de hogyha véletlenül észrevennéd akkor se hívnád fel az állatorvost és rohannál az orvoshoz.... császármetszést ki kell fizetni... az se olcsó... megszülettek.... mi van hogyha nem fogadja őket be az anya?? mi van hogyha nincs elég tej??? de lehet hogy szerencséd lesz.. aztán pedig 4x féregteleníteni kell és 2x oltani ( ahogy én tudom ) és chippel kell őket ellátni..
ezt a munkát hagyd a tenyésztőkre.. ők tudják hogy mit csinálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!