Fajtán belül is vannak különbségek?
Van egy törzskönyves francia bulim(nem tudom számít e) :)
Le szoktunk járni a Margitszigetre hétvégente labdázni és ott rengeteg francia bulis emberkével találkozom, akiknek a kutyája(felnőtt), fele akkora mint az enyém.. Mindegyiknek picike a füle, és kb 6-7 kilósak. Az én szukám 16 kg és még csak 7 hónapos, és a füle olyan nagy, hogy még a vége nem állt fel teljesen, és magas is. Tényleg, félre értés ne essék, tényleg nem szeretnék nagyzolni, mert mindenkinek a saját kutyája a legszebb. Csak érdekelne, hogy miért ennyire magas a többihez képest? Ennek van valami köze a jó génekhez? Előre is köszönöm a válaszokat.
A fajtának a lényege a homogenitás, azaz hogy minden egyed minél jobban hasonlítson ahhoz a standardhoz, ami a nagykönyvben meg van írva.
Persze a francia bullikat szaporítják orrba-szájba, le se xarják hogy bazira nem úgy kéne kinéznie a kutyának... Erre szoktuk mi mondani, hogy a szaporítók így teszik tönkre az adott fajtát.
16 kilóval már most túl van a megengedett max 14 kilón, szóval azok a gének nem annyira húdejók....
Amúgy persze h van minden egyed közt különbség az adott fajtán belül. DE van egy adott standard, amibe nem árt, ha beleesik a kutya.
A jó génekhez nem sok köze van.
"Marmagassága: A fajta-szabvány nem tartalmaz a magasságra vonatkozó előírást. Általában 33 és 40 cm között van.
Marmagasság minimum: 33
Marmagasság maximum: 40
Testtömege: Legalább 8 kg és legfeljebb 14 kg (a nagyság és a súly legyen arányban)."
Ezt találtam a francia bulldogról. Ennek alapján a te kutyád lóg ki a sorból, nem pozitív irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!