Budapesten vagy környékén ismertek olyan állat dokit, aki Dobermann fülkúpírózást vállal még?
Barátkozz meg a gondolattal, hogy a te dobid is tacsifej lesz. Az enyém is az.
Egyébként akármennyire illegális, a legtöbb doki megcsinálja. Nekem is megcsinálták volna, eü-okra hivatkozva, bár én nem kértem. Egyrészt, mert már idős hozzá, másrészt meg majd megszokom így is.
Ha mindenképpen meg szeretnéd csináltatni, kérdezz rá, hogy ha eü problémája van, vállalja-e a kedves doktorbácsi/ néni.
Kérdezz rá dobis fórumokon , biztos tudnak majd ajánlani dokit.
Szerettem volna én is dobit, de nem vizsla fejjel. Így lemondtam róla.....
Én csak olyat tudok, aki embernek kupírozza, na, az nem jó? Vagy magatoknak nem szeretnétek???
Ennyi idióta b@rmot.
Kedves utolsó... Nem tudnám neked megmondani, mára hány tízezer forint van rajtam tetoválásban. Egyéb kérdés?
Mellesleg nem is olyan rég a kutyákat is tetoválási szám alapján azonosították. Hidd el nekem, brutálisabb egy bódításban végzett tetoválás, mint egy altatásban végzett lézeres fülműtét. Később a kutyát semmiben nem zavarja, mert fiatalon csinálják, szinte fel sem tűnik neki.
Bár minek is magyarázok?! Az ilyenek sajnos csak azt látják a dologban, hogy "jajj szegény kutya", a másik oldalt nem. Vágatlan füllel egy DOBERMANNt nem vesznek komolyan, sőt, mivel inkább aranyos, úgy is állnak hozzá az emberek, ami nagy hiba! Ha érdekel, kifejtem mik az előnyök és a hátrányok.
Nekem is sokkal jobban tetszik vágott füllel, nem erről van szó... Arról van szó, hogy ez csak az emberek hóbortja. Ha levágják a kutya farkát, mert baromi sérülékeny, extra könnyen törik, stb., az megint más.
De ez a fülcsonkolás kb. olyan, mintha minden szőke gyereken fültágítást végeznének, merthogy azzal nem lesznek olyan nyápic kinézetűek.
A tetoválásaidhoz meg gratulálok (nem cinizmus, tényleg), de azzal önszántatból okozol magadnak fájdalmat. A kutyát senki nem tudja megkérdezni, szeretne-e csonkolt fület :D
Aki meg hegyes fülű, tekintélyt parancsoló kutyára vágyik, az választhat nyugodtan német juhászt. De ott van pl. a rottweiler, szerintem a lógó fülei ellenére is elég tekintélyt parancsoló.
Köszi a gratulációt:) Németjucim is van:)
Egyébként a dobi füle is sérülékeny, pont úgy, mint a farka. Játék közben nem egyszer vérzett már, viszont mivel nem lehet, én nem csináltattam meg. Mostmár kicsit bánom, mert így a kutya cuki külsővel néz zsákmánynak pl gyerekeket, és mivel kölyök és aranyos, a szülők röhögve nézik, meg küldik rá a gyereket, ami később nem biztos, hogy egészséges lesz.
Amúgy a csonkolás nem zavarja őket, nem is veszik észre, maximum a kötözgetést, azt viszont, hogy 2 naponta pucolom a fülét (egyébként begyullad)az enyém utálja.
Persze ez már tök filozófiai eszmecsere. Aki meg akarja csináltatni, úgy is meg fogja (legfeljebb nagyobb eséllyel adja a kutyáját egy hentes kezei közé), aki meg nem, az nem.
Azon kéne inkább állatvédelmi szempontból pattogni mindenkinek, hogy Józsibácsi a szomszédban ne szaporítsa halálra a disznóólban élő franciabulldogját vagy ne áruljanak expresszen extramini-toycsivavát, ne verjenek agyon kutyákat és különben sem kell az mindenkinek...
Vagy ne kellett volna kifiztnem x tízezer forintot egy dobermannkölyökért, akit az élete első 5 hónapjában egy KÁJ-jal tartottak egy kennelben... Mert a tenyésztő nem vásárolta vissza, a gazdi meg felelős, mert neki arra kell a kutya, hogy este kiengedje és őrízze a portát...
"Azon kéne inkább állatvédelmi szempontból pattogni mindenkinek, ...."
És pattognak is szerencsére az emberek. A sok értelmi fogyatékos mellett azért egyre többen döntenek örökbefogadás mellett minthogy pl. expresszen vásároljanak kutyát. De ez már nagyon off :D
,, Aki meg hegyes fülű, tekintélyt parancsoló kutyára vágyik, az választhat nyugodtan német juhászt. De ott van pl. a rottweiler, szerintem a lógó fülei ellenére is elég tekintélyt parancsoló.''
Egyik se kéne még ingyé se!
Nj.-m volt, 9 évesen halt meg. ( sajnos elég hamar ) Munkára vettük tenyésztőtől. Hét évesen már nem tudtam dolgozni vele mert rákos lett. A füleivel meg állandóan dokihoz jártunk. Mindig odacsapta valamihez a lapát füleit, ez által vérömleny keletkezett mind két fülében. A legyek nyaranta mindig ki ask arták kezdeni.....
Mond csak hagytál már ott a dokinak több tízezret csak a fülek miatt?
Most vágott fülű kutyám van. Elmúlt tíz éves, aktívan dolgozik, és köszöni szépen jól van. Soha nem volt beteges, nem mászkálok évente vérömlenyt szívatni a dokihoz, és nem kell rovar riasztóval kenegetni a füleit. Jaah! A pénztárcámról nem is beszélve. Sokkal vastagabb mint régen.
Nagyon sajnálom a volt kutyámat, mert kiváló képességei voltak, csak rövid ideig volt velem. Mai napig hiányzik. De nj.-t soha többé nem veszek.
Nem érdekel ha le leszek pontozva, vagy leállatkínzózva, amíg látom a kutyámon, hogy boldog amikor jöhet melózni addig vinni fogom. ( igen igen, megsértődik ha a párját viszem és nem Őt )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!