Van egy 1 éves német juhászkutyám aki ha kutyát lát kezelhetetlenné válik. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
amikor még talán 4hónapos volt és kivittem kutyák közé emberek közé, közömbös volt a kutyákkal addig amíg egy kutya el nem kezdte támadni nem csak őt mindenkit. az nap attól a perctől kezdve ha meglátott egy másik kutyát elkezdte feszíteni a pórázt és húzott oda a másik kutyához lecsekkolni őt. ma is ezt teszi ha lát egy kutyát húz feléje . kipróbáltam oda engedtem a másik kutyához és enyém elkezdett vele barátkozni a másik kutya pedig neki esett. Elég sok negatív hatás érte szegényt. voltam vele 2 kutya iskolában de nem tudtak vele sokat kezdeni az összes tanácsot kiprobáltam amit mondtak a pozítiv megerősítéstől kezdve a porázrángatáson át a orrkoppintásig mindent. Egyik suliba le gyenge idegrendszerezték azt mondták félelem van benne . de ha félne nem menne oda a másik kutyához nem ? akkor elfutna és összevizelni magát nem ? Sajnos tanácstalan vagyok nem tudom mit tegyek. Amúgy vannak kutyás barátaim velük szoktam lógni és az ő kutyáikkal már összebarátkozott. Tehát a kutyám nem egy vadállat ő csak barátkozna, de persze ha a másik kutya neki esik nem hagyja magát. idegen kutyát lát kezelhetetlen lesz. köszönöm a válaszokat!2014. márc. 10. 17:47
1/2 anonim válasza:
Mikor meglát egy másik kutyát és elkezdi feszíteni a pórázt, akkor el kell fordítani az ingertől (tehát a másik kutyától), leültetni, kérni a figyelmét, megvárni, míg elhalad a másik kutya és folytatni a sétát. Ha nincs lehetőség tovább haladni, akkor egész egyszerűen kifordítod a szituból és haladsz az ellenkező irányba. Nem kell könyörögni neki, csupán magad mellé rántod és mentek. Kérsz tőle egy láb mellett haladást, arra dícsérsz és már el is felejtette a kutyát. Ezen kívül keresni kellene olyan kutyát, akivel szabadon tud játszani, de hozzá is úgy engedni oda, hogy a póráz laza legyen. Feszülő kutyát nem engedünk rá a másikra!
2/2 anonim válasza:
Amit te barátkozásnak nézel, könnyen lehet, hogy egy pofátlan dominálási kísérlet, így nem csoda, hogy nekiesnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!