Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hozzám illene egy Husky?

Dominika_ kérdése:

Hozzám illene egy Husky?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy huskyt, de sok negativ dolgot hallok róluk. Eddig, és még mindig szeretnék egyet. De nem tudom eldönteni hogy tegyem ezeket félre és hallgassak magamra, vagy nézzek más kutyafajták után ? megköszönném ha kapnék tanácsot.
2014. márc. 10. 11:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

A husky több gazdás... Szóval ő pont, hogy mindenkit imádni fog...Olvass még utána a fajtának.

Egy Border Collie

Ennél nagyobb marhaságot már rég olvastam!:D:D állatkereskedés, meg agressziv husky? Láttál már egyáltalán életedben egy rendes huskyt? Nem hiszem...:D

Az ilyen szuper tanácsokat legközelebb inkább tartsd magadban! ;)

2014. márc. 10. 16:25
 12/24 Szilvi & Argos ***** válasza:
84%
Ha a huskyk agresszívek lennének, akkor anno egymást ölték volna a szán elé fogva, s az életmentő gyógyszereket sem tudták volna egyik faluból a másikba szállítani :P
2014. márc. 10. 16:54
 13/24 Akiteki ***** válasza:
78%

AKC standard:

Temperament

The characteristic temperament of the Siberian Husky is friendly and gentle, but also alert and outgoing. He does not display the possessive qualities of the guard dog, nor is he overly suspicious of strangers or aggressive with other dogs. Some measure of reserve and dignity may be expected in the mature dog. His intelligence, tractability, and eager disposition make him an agreeable companion and willing worker.

Vérmérséklet

A szibériai husky jellegzetesen barátságos és kedves természetű, ugyanakkor éber és társaságot kedvelő. Az őrzőkutyákra jellemző birtokösztön a huskynál kevéssé fejlett, idegenekkel és más kutyákkal szemben nem különösebben gyanakvó, nem is agresszív. Bizonyos fenntartás és büszkeség megfigyelhető a felnőtt kutyánál. Intelligenciája, kezelhetősége és buzgó természete avatja kellemes társasággá és készséges munkakutyává.

Az FCI még kiegészíti:

ELIMINATING FAULTS :

Aggresive or overly shy.

Nem is hogy egymást nem eszik meg, de mikor anno ott állt a musher 40 kutyával, amelyik harapott azt úgy verte fejte a vaslapáttal, hogy rögtön nem szaporodott tovább.

2014. márc. 10. 17:03
 14/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat , meglátásokat. Látok benne igaszságot. De igy még nagyobb bajban vagyok. mert teljesen kétségbe vagyok esve hogy milyen fajtájú kutyát válasszak
2014. márc. 10. 17:50
 15/24 Akiteki ***** válasza:
Semmilyet. Majd ha beleszeretsz végképp valamelyikbe, akkor válassz olyat. Nem kötelező.
2014. márc. 10. 17:59
 16/24 A kérdező kommentje:
tudom hogy nem kötelező. de már nagyon elhatároztam magam és nem akarom félúton abbahagyni
2014. márc. 10. 18:04
 17/24 Akiteki ***** válasza:
Ja, értem. Erőszakot veszel magadon és csakazért is lesz kutyád. Sajnos mostanában egyre több ilyen van.
2014. márc. 10. 19:37
 18/24 A kérdező kommentje:
persze -.- szeretnék kutyát már több éve de most tudnám neki biztositani a feltételeket. (mármint idő). és elhatároztam hogy szeretnék. nem kényszerből. szerintem ezt én érezhetem igazán.
2014. márc. 10. 20:05
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha már husky,akkor kennel,arra meg nem lesz zsozsód.A fajtamentését is megkeresheted,ott jobban képbe kerülsz.Ha egyszer élőben látsz egy igazi huskyt,rájössz,nem olyan egyszerű az,mint gondolod.Tapasztalat,idő,pėnz és sok energia kell a nevelésükhöz.
2014. márc. 10. 23:59
 20/24 anonim ***** válasza:

"szeretnék kutyát már több éve de most tudnám neki biztositani a feltételeket. (mármint idő). és elhatároztam hogy szeretnék. nem kényszerből. szerintem ezt én érezhetem igazán."

Ha több év sem volt elég hogy beleszeress egy olyan fajtába, ami IDEÁLIS is lenne hozzád, akkor ajánlom a menhelyet. Elmész, elmondod milyen kutyára vágysz (nem azt hogy "én huskyt akarok" hanem "nekem olyan kutya kell amelyik könnyen tanul, szeret nagyokat sétálni, egygazdás, idegenekhez nem rohan oda puszit osztani, stb stb", ők pedig fognak neked tudni mutatni egy csomót, biztos hogy lesz olyan amelyik elrabolja a szívedet, mert nagyon sok szép kutyus van bent.

A másik lehetőség: jelentkezel a Szánhúzó fajtamentésnél ( [link] hogy neked nagyon tetszik a husky, de nem tudod, hogy bírnál-e vele. Jelentkezel ideiglenes befogadónak és kapsz "kölcsön" egy huskyt, mindenki jól jár mert te is meglátod milyen egy husky jelleme és a kutyának sem kell az utcán vagy ketrecben tengődnie. Ha rájössz hogy hozzád nem való ez a fajta akkor bármikor visszaviheted, de ha esetleg megszereted akkor örökbe is fogadhatod.

2014. márc. 11. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!