Kutyatartóktól kérdezem, számotokra milyen az ideális kutyafuttató? Ismertek-e ilyet?
Nekem a legfontosabb, hogy tiszta legyen és elég nagy, és biztonságos (csukható kapu, ép kerítés). Mondjuk elég nagy ahhoz, hogy az egyik végében eljátszhasson több kutya, míg a másik végében egy gazdi valamit gyakorol a kutyájával.
A másik, amit fontosnak tartok, hogy látható helyen legyenek feltüntetve a futtató szabályai, hogy a vitás kérdéseket tisztázni lehessen. Legyen benne több szemetes. A kakizacsi automata is jó ötlet lenne, ha valaki véletlenül otthon felejti, vagy valami...
Felőlem lehet forgalmas helyen, nekem inkább az lenne jó, ami nem valami extracsendes álmos kis lakópark közepében van, ugyanis mudim van. Gondos nevelés alatt áll, így nem ugat sokat, de azért durva lenne, ha soha nem ugatna egy kicsit se, és remek kis éles hangja van. Meg gondolom mások kutyái se némán játszanak.
Legyen benne árnyékot adó fa. Vagy fák. Egy kis vízfelület pedig már valóban idilli lenne.
Meg ne csupasz föld legyen, ami esős időben sártenger, hanem fű... vagy lóhere, vagy amit akarnak. xD
Nálunk még nincs ilyen, de elvileg nyárra tervezi az önkormányzat, hogy kijelöl helyeket, és én már kinéztem egy kellően nagy területet... majd lobbizok. xD
A Kiskunsági Nemzeti Park parányi,11 ezer hektáros területe :)
Mi oda járunk a kutyáinkkal minden nap.
Van egy a környéken, ami egész normális, de 100%-osat még sehol nem láttam. Ami szerintem fontos:
- nagy tér, ami széles is, nem csak hosszú (lehetőleg akkora, ahol 2-3 külön társaság is elfér anélkül, hogy egymás arcába másznának)
- biztonságos kerítés
- elég árnyékos, hogy nyáron se kapjunk hőgutát, de nem tök sötét, hogy ősszel-télen ne legyünk depressziósak
- rendszeresen ürített kuka (sima is meg kakás is), zacskóval
- székek, padok... fedett részt már említeni sem merek, ahova esőben be lehet állni, de az lenne csak az álomfuti :) meg valami kút, hogy víz is legyen, de ekkora luxust elképzelni is nehéz már :D
- normális akadályok... szóval hogy az ugrók olyan távolságra vannak, hogy egy jó tempójú ugrásnál ne hassal érkezzen a kutya a következőre, meg nem csúszik se a palló, se a hinta, hanem rendes agilityakadályos módon van kialakítva
Ezek után már csak egy normális társaság kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!