Láttatok már ilyen szemű kutyát?
A képen 3 hónapos, amúgy már 4, de a szeme ugyanilyen.
Lát vele rendesen, tehát szervi baja nincs, csak fura, hogy ilyen.
Tudom, hogy változhat, persze.
De én még kölyökben sem láttam ilyen egybe fekete szeműt o.O Sokáig le sem esett, hogy mi olyan fura rajta, aztán rájöttem, hogy az, hogy nem látom a pupilláját :D
Szia!
Egy szemész dokinak szerintem mutasd meg. Ha ő is azt mondja, hogy minden ok, akkor lehet hátradőlni.
Mert lehet a szaruhártyáján fekete kúszópigment, ami amíg vékony átlát rajta a kutya, de később látászavart okoz neki, ezt kezeléssel vissza lehet szorítani. Vagy lehet, hogy annyira kitágult a pupillája és mellette sötét az írisze, hogy azért néz ki egyben feketének - ez pedig lehet a magas szemnyomás jele, amit szintén kezelést igényel, kb. 1 perc a szemnyomásmérés, ami mindenkit meg tud nyugtatni.
Utolsó ne ijesztgess :( :D
Már 8 hetesen ilyen volt a szeme, azóta eltelt több mint 2 hónap. Ha bármi ilyen baja lenne már feltűnt volna, mert pl a glaucomának vannak még kísérő tünetei és fájdalommal is jár. Ha kúszópigment lenne akkor nem először egy fekete foltnak kellene lenni a szaruhártyán és az nőne tovább? De hogy már egyből takarja az egészet és mind a két szemén ugyanúgy...meg akkor már nem látna szerintem.
Voltunk állatorvosnál, bár nem kérdeztem rá a szemére, de ő sem mondott semmit.
Nem betegségre gondoltam, hanem mondjuk valami színhibára mint ami a szőrnél is elő szokott fordulni vagy mint az albino kutyáknál a nagyon világos szemszín vagy rózsaszín orr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!