Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 7 hónapos németjuhászo...

Van egy 7 hónapos németjuhászom, a fülei még nem állnak fel. Mi a probléma?

Figyelt kérdés
Elég furcsa története van,mert az út szélén találtam 2-3 napos korában,nem tudtam róla,hogy esetleg fajtiszta lenne,majd kiderült,hogy 4 házzal arrébb vannak a szülei és a testvérei,de akkor már 1,5 hónapos volt.Megbeszéltem a gazdával és nekem adták,mindkét szülője fajtiszta,de ő már 7 hónapos és a fülei nem állnak fel...Esetleg állatorvos tud segíteni? Vagy táplálkozással lenne gond? Napi 3x eszik,húst és konyhai maradékot,ha szükséges ,csatolok képet is!

2014. márc. 2. 11:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%

7 hónaposan már cseszheted. Szaporított kutya, maradékon élt, innentől kezdve nem nagy meglepetés, ha lóg a füle.

De ezt a 2-3 napos korban találtam szöveget ne haragudj, de kicsit nehezen veszi be a gyomrom. Annyi idősen még relatíve ritkán szökdösnek a kutyák, lévén egy kisebb szobán keresztülmászniuk telne összesen 2-3 napba.

2014. márc. 2. 11:39
 2/18 anonim ***** válasza:
71%

Hát a kutya nem fajtatiszta ez 100%.Ezért a füle sem fog állni.A konyhai maradék,csak rátesz egy lapáttal...

Egyébként 2-3 NAPOSAN (wtf?) csoda,hogy életben maradt,és 4 házzal arrébb vannak a szülei..? Ez hogy derült ki?

Egy 2-3 napos kutya menni sem igazán tud,a szemei csukva stb. hogyan került az út szélére?

A szomszéd kutyái sem fajTAtiszták,amennyiben nincs törzskönyvük stb...A kölyöknek sincs,tehát akármi felcsinálhatta még a szukát.

2014. márc. 2. 11:51
 3/18 A kérdező kommentje:
A szülők törzskönyvezve vannak,és én sem tudom,hogy került ki,épp oldalazva tudott járkálni.Nem csak konyhai maradékon él,hanem veszek neki tápot is,csonterősítőt ,és az oltások is rendszeresen be vannak adva. Úgy derült ki,hogy a szomszéd kertésze mondta,hogy 1,5 hónappal azelőtt születtek ott farkaskutyák.Hát átmentem,vittem a kutyust is,a gazda pedig mondta,hogy eleinte 6 kölyköt számoltak,majd 5-öt,gondolták,hogy az egyik elpusztult...a z ottani kölykök úgyanúgy néztek ki,mint az enyém,az állatorvos is megállapította,hogy testvérek.Nem tudom,hogy milyen most a többi,mert már eladták,de ennek a fülei még "félig" vannak csak felállva.Hallottam olyat is,hogy 1 éves korára állt fel a füle,de nem lehet-e ez attól,hogy nem ivott elég anyatejet?
2014. márc. 2. 12:21
 4/18 anonim ***** válasza:
75%

Hogy állapította meg az állatorvos,hogy az övéik?:D

Ez csak DNS teszttel lehetséges,ami legalább 40 ezer ft,és nem ránézésre megy a dolog...

Egyáltalán nem biztos,hogy onnan van a kölyök,és egy 2-3 napos kutya,magától nem kerül az út szélére.

Az is elmondd mindent a kedves gazdáról,hogy először 6 kölyköt számol,majd 1 eltűnik,ő meg csak megvonja a vállát,hogy hát biztos elpusztult...Ilyet tenyésztő nem csinál,ez egy kis szaporító.

Csonterősítőt meg nem kell neki adni,mert inkább árt,mint használ.De nem valószínű,hogy fel fog állni a füle,mert nem biztos,hogy német juhász 100%-ban és a kaja sem volt valami kielégítő a leírtak alapján.

Szeresd úgy,mint eddig...de ne várd,hogy nj legyen,mert valószínű,hogy nem az.

2014. márc. 2. 12:25
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket,én ezután is ugyanúgy fogom szeretni,mint eddig,végül is ez az első kutyám.A kistestvérem is imádja,csak kíváncsi voltam,hogy mi a helyzet,esetleg táplálkozási tanácsokat kérnék,ha eddig így nem volt jó
2014. márc. 2. 12:27
 6/18 anonim ***** válasza:

Próbáld ki a BARF vagy PREY módszert.Elég olcsó és nagyon jó,a kutya nagyon egészséges lesz tőle.

Facebook-on is van csoport de a neten is találsz infót róla.

2014. márc. 2. 12:46
 7/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen,ezt a Barf módszert bármilyen kortól lehet kezdeni?
2014. márc. 2. 13:03
 8/18 anonim ***** válasza:
Oldalazva tudott járkálni? Egy 2-3 napos kutya sehogy em tud járkálni....
2014. márc. 2. 13:39
 9/18 anonim ***** válasza:
nagyon sántít a sztori... nagyon-nagyon, de nem is ez a lényeg, mivel nj-ban is előfordulnak nagy, lapátfülű egyedek. Pl. az enyém ilyen radarozós. Ezeknek nyilván később kezd állni. Dobj fel egy képet, abból lehet kiderül, hogy valami kis mix a kutyád!
2014. márc. 2. 14:20
 10/18 A kérdező kommentje:
[link] néha mikor leül,a fülei felállnak,de mikor járkál,le vannak lógva...kb 5 hónaposon félig-meddig felálltak,de később visszaereszkedtek
2014. márc. 3. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!