Meg fog sértődni a kutyám?
Van egy másfél éves husky szukánk. Rengeteget foglalkozunk vele. Viszont mialatt dolgozunk egyedül van(nagy kertben lakik). Mostanra döntöttünk úgy, hogy hozunk mellé egy második kutyát. Félek, hogy féltékenykedni fog a kutyánk, ha beállítunk egy második kutyával. Jól szocializált, kutyákkal egyáltalán nem agresszív, csak attól aggódok, hogy most a figyelmünk meg fog oszlani, mivel a másik kutyával is foglalkozni fogunk. És félek, hogy féltékeny lesz.
Meg fogja szokni ezt az állapotot? Semmivel nem fogunk kevesebbet foglalkozni vele.

Én vitatkoznék azzal, hogy "nem ismerik a féltékenység fogalmát". Igen is ismerik.
De hát aztán? Majd megbékél. És ha te vagy a falka vezér nem pedig a kutyád akkor nem lesz baj.
Viszont ha ennyire aggódsz, akkor vidd magaddal a kutyádat, hogy ő válassza ki az új családtagot.

Itt minden azon múlik, hogy Te hogyan vezeted be az új kutyát. Ha határozott fellépéssel egyértelművé teszed, hogy Te a falkavezér úgy döntöttél, hogy "bővíted a falkát", akkor a kutyának ezt tudomásul kell venni. Te vagy a főnök, ő követ téged, ő engedelmeskedik Neked és alkalmazkodik hozzád, nem fordítva!
A baj akkor kezdődik, amikor elkezdesz azon rágódni, hogy "megsértődik" a kutya. Az ilyen gondolkodás a gyengeség jele, amit ebben a szituációban nem engedhetsz meg magadnak, mert ha Te nem vagy elég erős ahhoz, hogy ellásd a falkavezér feladatát, akkor a kutya megpróbálja ezt a feladatot magára vállalni. Ennek pedig általában nagyon csúnya következményei vannak.
Fegyelem és szabályok... és persze emellett szeretet és odafigyelés a legapróbb jelekre is. Ha erre képes vagy, akár 10 kutyát is hazavihetsz, nem lesz baj.

Köszönöm a hasznos válaszokat! Igazatok van :)
Ismerem magam, tudom hogy mind kettőre időt fogok szakítani, és én döntök. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!