Melyik labrador kiskutyát választanátok? Bővebben lent!
A) kiskutya:
Törzskönyves szülők (anya magyar törzskönyv, apa szlovák).
oltva,féreghajtva,oltási könyvvel.
"Kezdő csomaggal: fém etetötál; nyakörv+póráz; játék apporttárgy; féreghajtó.
40.000 ft
B) kiskutya:
Fajtiszta, de nem törzskönyves szülők.
18.000 ft
köszönöm
Persze h lehet. A szukának kell azon kennel tulajdonosának a nevén lennie, akinek a neve alatt törzskönyveztetik a kölyköket. Az apa kutya teljesen mindegy milyen nemzetiségű és h kinek a nevén van.
Én tavaly egy lengyel kannal fedeztettem és a kölykök teljesen természetesen magyar törzskönyvet kaptak. Annyi van ilyenkor h más dokumentumot kell kitölteni a kan gazdájának mint magyar fedeztetéskor. Ennyi.
De egy szónak is száz a vége. Ha bármelyiket megveszed, át leszel hajítva a palánkon, vagyis mindkét esetben át leszel verve. Ha ezt szeretnéd, akkor hajrá. Ha nem akkor keress olyan tenyésztőt, aki legalább a minimális* dolgokat megcsinálja mielőtt legyárt egy alomnyi kiskutyát.
Minimum:
- tk. mindkét szülőnek -> minden kölyök kap tk-et (nem opcionális meg nem választható!! hanem kap és kész)
- egészségügyi szűrések (csípő, könyök, váll, szem)
- tenyészszemle
- képességvizsga
C) kiskutya:
Kenneltől van ahol a kiskutyához adnak törzskönyvet
oltva,féreghajtva, oltási könyvel, chipel, törzskönyvel
Kezdő csomaggal: féreghajtó, játék tárgy (általában)
100 000 Ft
szerintem a c a legjobb!! Keresel egy labrador tenyésztőt ( biztosan találsz! ) megveszed 120.000 ft-ért és boldogan él 13 évig míg az A vagy a B 6 évig..
C költségek: 120.000 ft kutya + kellékek kb= 150.000 minden évben oltás össz: 150.000 -200.000 ft Összesen: 400.000 ft KB.!!!= egy nagyon bolgog kutya míg egy A vagy egy B kutya 40.000 + kellékek+ oltások + azok a betegségek amit a tenyésztő próbál kiküszöbölni ( kb. 300.000 ft) = egy beteges kutya Összesen= kb. 500.000 ft na melyik lenne a jobb??
Szerintem is a C !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!