Milyen alapvetően terápiára is alkalmas, kistestű kutyák vannak?
Figyelt kérdés
Alapvetően olyan fajtát keresek, ami értelmes, tanulékony,napi 2-2.5 óra tanulást, mozgást tudnék biztosítani neki, de mindenképp szeretnék vel terápiázni. Tudom, hogy KUTYAFÜGGŐ, de elsősorban mely fajták között érdemes nézelődni? Panelban lakok, így a közép-nagy termetű fajták kizárva... :(
Köszönöm az értelmes válaszokat.
2014. febr. 27. 19:36
1/12 anonim válasza:
Uszkár pl. érdemes alapvetően hipoallergén kutyák közt kutatni.
2/12 anonim válasza:
"mindenképpen"-> csak aztán ha nem teljesíti be az elvárásokat, akkor ne csalódj
én is szerettem volna kutyával terápiázni, de nem neki való, mostmár látom, pedig jólnevelt, tanulékony kutya, barátságos.
3/12 anonim válasza:
angol cocker, amerikai cocker, cavalier king charles spániel. Sok sikert!
4/12 anonim válasza:
Klasszikus terápiás kutya a golden és a labrador retriever. Esetleg (óriás) uszkár, bár az túl ritka és drága fajta. Sok border collie is van köztük, illetve keverékek is. De azért csak van valami elképzelésed, hogy mely fajták tetszenek, nem?
5/12 anonim válasza:
Angol cocker spániel Bodza,Jaffa és Maya őket ismerem mint terápiás kutyusok,de jó az uszkár is,de a menhelyen is lehet találni ennek megfelelő kutyust 2 életet mentesz meg vele a kutyusét és azét aki a helyére kerül :)
7/12 anonim válasza:
Cavalier king charles spániel.Rengeteg terápiás kutya van belőlük.Főleg gyerekekhez és idősekhez.
8/12 anonim válasza:
Én a Shetlandit is merem ajánlani, ha a szőr nem gond. Nagyon okos, könnyen tanítható fajta.
9/12 A kérdező kommentje:
Főképp máltai selyemben és cavalierben gondolkoztam.
A válaszokat köszönöm.
2014. febr. 27. 21:39
10/12 anonim válasza:
Attól is függ, hogy ki a célcsoport, mit tesznek egy törékenyebb, kisebb kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!