Voltatok már olyan helyzetben mikor a kutyának meg kellett védeni benneteket?
Szerintem ez inkább egy rosszul nevelt kutya, a nőnek is majdnem odakapott amikor megfogta.
Volt olyan hogy megvédett a kutyám, igaz én nem is gondoltam rögtön arra, hogy meg kéne, csak ijesztő volt. Egy csomó rosszarcú fazon ellálta az utunkat sötétben és elkezdte cukkolni a kutyát, de amikor hozzá akartak nyúlni akkor kitámadott. Nagyon megijedtek, mert nem nézték ki belőle, és el tudtunk menni onnan. De parancsra is megteszi.
Igen voltam olyan helyzetbe.
Először egy részeg kötött belém amikor sétáltam a kutyámmal. Először csak üvőltözött velem, és egyre közelebb jött. Hiába mondtam neki ha közelebb jön megharapja a kutya. Majd amikor ütni akart kutyám ( pórázon volt ) elkapta a könyökét, és hírtelen ráfogott a kukacra.....
A másodiknál egy előzetes szóváltás miatt az egyik utcánkban lakó kijött közterületre egy baltával . A fejemnek szánta, de a kutyám elém ugrott így az ő fejét érte az ütés.
Nem látom,hogy a nőnek oda akart volna kapni a kutya...
Az enyém alapból védelmező típus mindig tekinget hátrafelé,ha jön valaki mögöttünk,hogy az illető nehogy támadjon hátulról.Egyszer anyu késő este levitte a kutyát és követte őket egy kapucnis roma forma a kutya nézegette folyamatosan,ha anya gyorsított akkor a fazon is.Elértek a lépcsőházhoz és ment volna be a kapun anyu a forma beállt közvetlen muci mellé és nyúlt felé abban a pillanatban a kutya kitámadt a forma pedig elszaladt.Mai napig nem tudjuk mit akart ott az az ember,de szerencsére ott volt a kutya ő érezte,hogy valami nem tiszta.
Jók a sztorik.:))
Szerintem csak azért nem harapta meg igazán a pasast, mert a gazdája, de ha idegen lett volna akkor biztosan nem csak kapkodott volna hanem élesben harapott is volna.
Szerintem azért játszott rá a gazda.
Az, hogy a kutya hátrafelé nézeget,min ahogy a Firestrom írta, az külön jó mert a kutya valamilyen szinten bizalmatlan volt a hátul jövő idegennel szemben.
Miért, az normális ha a gazdájával így viselkedik? A hasának is majdnem nekiment véletlenül...
Máskor az ilyen kérdéshez azonnal odaírjátok, hogy nem te vagy a falkavezér, ha nem engedi a kutya, hogy a párod megfogjon. Agresszív vagy támadó viselkedésnek ezer oka lehet, de lehet csak én vagyok ilyen bogaras, hogy nem elégszem meg azzal, hogy támadott oszt jóvan, ha nem a megfelelő indokból tette.
Ha komolyan támad,akkor bizony elkapja a faszi kezét,ez csak jelzés volt,hogy a kismamához ne nyúlkáljon.
Sok kutyánál tapasztalható elvileg,hogy sokkal jobban előjön a védelmező ösztön,ha a gazdája (nőnemű logikusan) terhes lesz.Gondolom érzi,hogy valami megváltozott.A gyerek születése után pedig a gyermeket kezdi el védelmezni idegenektől.
Ez az egész mutatvány egy betanított dolog lehet. Volt olyan, hogy a kutyámat kifektettem a bolt elé kissé távolabb és mondtam neki őrizd magad. A kutya mivel tudta mert betanítottam erre őrizte magát. Ha történetesen egy babakocsi tolok oda és azt mondom neki azt őrizd akkor azt őrzi. Nem enged senkit a közelébe, ha meg megközelíti valaki akkor oda kell kapnia. Az a dolga akkor azt várom el tőle.
Ebben a terhes női szituban is azt erősítik a kutyában "de lehet, hogy a hapsi nem is tud róla, hogy ezt teszi", hogy a nőt védelmezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!