Tudnátok ajánlani kutyafajtákat?
Előző jó vicc volt :D
#10-es:
(meg mindenki) menhelyről hoznám, ezt 100% , kölyköt, mert szeretném ha velünk nőne fel. A rövid szőr a legjobb nekem(elírtam az elején) és házba annyira lenne bejáratos, hogy télen bejönne az előszobába.
menhelyről hozva adnak valamiféle papírt, vagy mindent nekem kell intézni? És légyszi valami irányárat mondjatok, hogy tudjam mire lehet számítani (chip, törzskönyv, oltások stb. ) Köszi :D
menhely: adnak papírt arról, hogy a kutya oltva és chippelve van...menhelye válogatja mennyibe kerül. Olcsóbb, mintha te chippeltetnéd és oltatnád, ugyanis normál viszonyok között a chip 2500-5000 ft között van (dokija válogatja), a veszettség oltás 3500-5000 ft, a kombinált pedig 5000-10000 ft (de azt nem is mindenhol adatják be menhelyen, sőt a gazdik nagy része sem adatja be).
a kutya menhelyi kihozatala kb 5-10 000 ft között mozog, bár a 10 az akkor, ha fajtatiszta, vagy erősen fajtajellegű és ivartalanítják is.
amit még be kell szerezned, mint minimum az: bolha-kullancs elleni védőszer (nyakörv vagy cseppek 1000-5000 ft), sampon (700-2000 ft), táp (kölyöknél mások a tápok, drágábbak, de kevesebb kell, ha a minimumot nézem akkor kb olyan 5000 ft/10-15 kg), tálak (1500), nyakörv (1000-2000), póráz (1000-5000), ha kinti akkor kutyaház (10-25000), ha benti akkor fekhely (3-5000 ft)...
az orvostól az eü költségek nagyon nagyban függenek egyébként, ami rendszeres kiadás az az évi oltások, ahogy írtam fent, a féregtelenítés, ami kb 3 havonta 500 ft, a kullancs-bolha nyakörv (mert ha nincs rajta könnyen nagyon beteg lehet pl babéziás, és arra a gatyód is rámegy), esetleg ha menhelyről hozod ki érdemes vele megcsinálni egy immunovet kúrát ami egy nagyon tuti multivitamin, kb 3000 ft.
Kérdezz bátran:)
egyébként a kutyus akit ajánlottam, az ő, hátha megtetszik valakinek, visszaadták az Illatosnak, mert sajnos a szomszéd megfenyegette őket, hogy kinyírja a kutyát:S [link]
Merre laksz? melyik menhelyre mész szétnézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!