Tényleg ennyire magas manapság az ára egy Golden retrievernek?
Én azt nem értem, hogy szerintetek, hobbi célra miért kellene olcsóbban adni egy kutyát? Egyáltalán mi ez a megfoghatatlan fogalom, hogy "hobbi cél"?
Nem vagyok tenyésztő, de ha az lennék akkor tuti nem tennék ilyen különbséget. Ha teszem azt születik 5 szép és egészséges kiskutya, mindnek ugyanazok a szülei, ugyanazt az ellátást és törődést kapják, ugyanazt eszik, ugyanaz az orvos oltja be őket, akkor miért adnám őket különböző árakon? Azt el tudom képzelni, hogy a legjobb barátomnak akár ingyen is adok, vagy ha mondjuk vakvezetőnek vinnék akkor is esetleg odaadnám ingyen, mert az még jó reklám is a kennelemnek, na de ha idejön 5 átlagos gazdijelölt, köztük akár 1-2 tenyésztő, a többi átlagos család, akkor a tenyésztőknek adjam drágábban, a családoknak meg ha kimondják a bűvös "hobbi célt", akkor adjam olcsóbban? Nem látok benne semmi logikát.
Igen ám, de nagyon kevés az olyan hiba pláne goldennél, ami 8 hetesen már látszik... a fejtett heréjűség kb fél éves korára derül ki, nagyon más goldennél nincs, talán a harapás, de az sem mérvadó egy 2 hónapos kölyöknél.
Tehát ez a hobbi cél megfogalmazás nekem is gáz...
Fogalmazd meg mi kell.. Gondolom egy egészséges, jó idegrendszerű, típusos golden retriever, aki nem csak nyomokban hasonlít a fajtára, hanem teljesen és nincsenek "hiányzó" tulajdonságai (számomra pl szánalmas egy víziszonyos vagy apportozni nem hajlandó retriever, ezen kívül a tűzijáték/viharfélősség is idesorolandó nekem...ugyanis tudva levő h a retrieverek vadászkutyák ahol a lövésfélősség kizáró ok a tenyésztésből).
Tehát ha ilyen kutyát akarsz, akkor annak ára van és kb mindegy milyen célra ha egy adott párosítást nézünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!