Szeretnek kisnovésü hazikedvencet. Vannak itt kolyok kutyas gazdik?
Ne az alapján vegyél kutyát hogy melyik-hogy néz ki, és hány kg lesz. Ez a legutolsó szempont, nekem lakásban van bullmasztiff ami nem kicsi, nekem elhiheted, de nekem ez a fajta a SZERELMEM, ez kellett egyszerűen, el sem tudtam volna képzelni mást magam mellé. A legeslegutolsó szempont a kutya mérete. Ha ilyen alapon választasz, akkor menj a menhelyre, és ott adnak neked hozzád valót, amivel meg is mentesz egy életet.
Fő szempontok:
-mennyi szabadidőd van (hány órát szánsz naponta a kutyára)
-mennyire aktív életet élsz (jársz-e kirándulni, sporolni, stb.)
-első kutyád vagy sem (van-e tapasztalat)
-van-e kisgyermek a családban vagy várható-e a közeljövőben (nem ajánlott a kölyökkutya)
-konkrét célod mi vele (agility, örző-védő, terelés, stb.)
-és sajnos a nagy kérdés: mennyi pénzed van rá? Ugyanis tenyésztőtől 100 ezernél kezdődnek a kutyák, szaporítótól (expressz, apród, jófogás) ugyebár NEM veszünk kutyát, ezen felül oltások, kezdőfelszerelés, kozmetika, kutyaiskola, kaja... Rengeteg a kiadás.
Gondold át ezeket, ha tetszik egy kutya nézd meg az igényeit (pl. yorkit (semmilyen TERRIERT) nem veszünk magunkhoz ha nem tudunk napi 4 sétát biztosítani és 2-3 óra rohangálást, pitbullt nem veszünk magunkhoz első kutyának úgy hogy nem akarjuk iskolába vinni, huskyt nem veszünk magunkhoz mert "szép", stb.) és ha ez mind megvan, kezdj el a tenyésztőktől kérdezgetni mikor lesz alom, stb. Ha meg nincs fajtaszerelem, tapasztalatlan vagy, nincs a vételárra 100 ezred és most szeretnél kutyát akkor menj el a menhelyre, mondd el az igényeidet és hozz el egy felnőtt kutyust. Sok sikert!
ki tart ilyen kutyust?
Mire kell figyelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!