Miért lettek rövidorrú kutyák?
Régen ezek a kutyák sem így néztek ám ki...mondjuk a pincsi mindig turcsi volt, de a mostani pincsinek nevezett aranyos kis kutyusoknak nem sok köze van az igazi, standard pekingi palotakutyákhoz egyébként...
nézd csak, ilyenek voltak a mopszok valaha:
ilyenek meg a francia bulldogok, az én személyes kedvenc turcsijaim:
semmi más oka nincs, minthogy aranyosabbak, trendibbek, turcsibbak, jobban röfögnek, hörögnek és horkolnak. Őszintén megmondom, aki tanácsot kér tőlem, hogy hogyan válasszon bulldogot mindig azt mondom, hogy tudom hogy édes ha röfögnek, de azt hozza el amelyik a legkevésbé röfög/hörög....ugyanis ez nem csak esztétikai dolog, hanem nyáron hőgutát kaphatnak bármikor, 25 fok fölött...télen szinte azonnal megfázhatnak...sokuknak orrplasztika kell, hogy levegőt kapjanak. Többüknek a ráncok folyamatosan gyulladtak, sebesek, alapvetően is naponta (!) kell őket tisztítani, mert bepállik. Nem tudnak sokat mozogni, mert szinte fulladnak meg...sok mindenre allergiásak...és még folytathatnám, de tragikus.
Én imádom őket, a személyiségük miatt, és vállalom, nekem a kinézetük is nagyon imponál...de igyekeztem egy olyan példányt választani, aki nem röfög annyira, nem anniyra turcsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!