Honnan tudjam, hogy tényleg készen állok-e egy 2. kutyára?
Én pl. úgy derítettem ki, hogy ismerős ismerősének a kutyáját bevállaltam 3 hónapra. (eredetileg 1-1,5-re, csak aztán ott ragadt még egy kicsit :D). Három hét múlva rájöttem, hogy két kutya sem gázosabb, mint egy, úgyhogy jöhet az utánpótlásnevelés.
Ha vannak fajtamentők adott fajtából, szerintem keresd fel őket, vállalj be egy kutyát ideiglenesbe, akkor minden kiderül. Ő meg vagy náladragad, vagy örökbeadod, és mehetsz kölyökért a tenyésztőhöz, de már lesz róla fogalmad, hogy milyen az élet két kutyával. Bele kell szokni, de szerintem nem vészes, ha az ember alapvetően szeret kutyázni, és az első már elég jól nevelt :)
Ha fiatal kutyád van, nem jelent olyan nagy különbséget, hogy egy vagy kettő, csak a képzés szempontjából vesz el több időt - plusz két kutya több rosszaságot képes elkövetni, mert beleviszik egymást. :)
Nekem mindig van ideiglenesem a sajátom mellett, jobban szeretem, ha akkor is elfoglalja magát, nincs egyedül, amikor nem tudok vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!