Mudi vagy rottweiler vagy ausztrál pásztorkutya vagy husky keverék vagy drótszörű magyar vizsla?
"a husky pedig horoszkópom szerint nekem való"
Van az a pont, amikor hirtelen elfogy az ember mondanivalója.
A felsoroltak közül csak a mudi és az ausztrál pásztorkutya terel, a többi nem igazán.
Ezek kb egyforma méretben vannak, szóval nem kifejezetten ijesztők ilyen szempontból.
Az ausztrál pásztorkutyáról nem sokat tudok.
A mudi valóban remek társ, igen bátor fajta, a fekete szín elrettentő, és elég meggyőzően védi a gazdát. Nagyon jó családi kutya. Viszont teljesen kezdő kutyásoknak nem ajánlanám, mivel elég akaratos, és nevelési sémákat sem lehet egyszerűen ráhúzni, szóval kezdőként egy jó, széles látókörű kutyaiskola ajánlott lehet (vagy olyan tenyésztőtől érdemes hozni a kutyát, aki hajlandó tanácsot adni). Viszont az általam ismert mudik mind nagyon jó képességűek, ezért a befektetett munka többnyire megtérül.
Az általad felsorolt fajták közül a mudi a legugatósabb, ezt lehet mérsékelni.
Nem ausztrál pásztor hanem ausztrál juhász az aussie, két külön fajta.
Természetre hasonlít a mudihoz, viszont kutyákkal domináns lehet.
Amúgy nem értem, ha arra kell a fajta, hogy tereljen, akkor miért két terelő fajtát, egy szánhúzót, egy őrző-védőt és egy vadászkutyát választottál...
Nem terelőkutyák közül kéne akkor válogatnod? Mudiról és aussieról tudom, hogy hanggal jelez, de kétlem, hogy effektíve őrzik a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!