Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mudi vagy rottweiler vagy...

Mudi vagy rottweiler vagy ausztrál pásztorkutya vagy husky keverék vagy drótszörű magyar vizsla?

Figyelt kérdés

#rottweiler #mudi #ausztrál pásztorkutya #drótszőrü magyar vizsla
2014. febr. 22. 10:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
Mudi
2014. febr. 22. 11:05
 2/15 anonim ***** válasza:
24%
Mudi!! :D mindenkinek jobb lesz! :)
2014. febr. 22. 11:07
 3/15 anonim ***** válasza:
96%
Néhány fontos mondatrész fájó hiányát érzékeltem a kérdésben... :)
2014. febr. 22. 11:07
 4/15 A kérdező kommentje:
az a fajta kéne ami nyájat is tereli ugyanakkor örző-védő egészséges a családban a gyerekeket szereti remek társ bármiről legyen szó de az idegenek ha megpróbálnak megtámadni megvédene (és nekem is bejön a mudi de a többi is)
2014. febr. 22. 11:27
 5/15 A kérdező kommentje:
A mudi az önmagában tetszik de a rotiról azt tudom hogy kítűnő társ és örző-védő(volt már vele dolgom)az aussie-nak pedig a szőre meg az álarca és a termete jön be a husky pedig horoszkópom szerint nekem való a vizsla pedig szintén önmagában tetszik és jó vadász és örző-védő és a szőre mint az aussie-nál szintén tetszik
2014. febr. 22. 11:41
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
A vizsla jó öv-ben a husky meg passzolna horoszkópod alapján? Oszt agyad van-e?
2014. febr. 22. 11:45
 7/15 anonim ***** válasza:
86%

"a husky pedig horoszkópom szerint nekem való"

Van az a pont, amikor hirtelen elfogy az ember mondanivalója.

2014. febr. 22. 12:06
 8/15 Akiteki ***** válasza:
89%
Konzultáltam jósnővel. Murvára nem kéne husky. Nézd meg az aszcendensed.
2014. febr. 22. 12:43
 9/15 anonim ***** válasza:
90%

A felsoroltak közül csak a mudi és az ausztrál pásztorkutya terel, a többi nem igazán.

Ezek kb egyforma méretben vannak, szóval nem kifejezetten ijesztők ilyen szempontból.

Az ausztrál pásztorkutyáról nem sokat tudok.

A mudi valóban remek társ, igen bátor fajta, a fekete szín elrettentő, és elég meggyőzően védi a gazdát. Nagyon jó családi kutya. Viszont teljesen kezdő kutyásoknak nem ajánlanám, mivel elég akaratos, és nevelési sémákat sem lehet egyszerűen ráhúzni, szóval kezdőként egy jó, széles látókörű kutyaiskola ajánlott lehet (vagy olyan tenyésztőtől érdemes hozni a kutyát, aki hajlandó tanácsot adni). Viszont az általam ismert mudik mind nagyon jó képességűek, ezért a befektetett munka többnyire megtérül.

Az általad felsorolt fajták közül a mudi a legugatósabb, ezt lehet mérsékelni.

2014. febr. 22. 13:39
 10/15 anonim ***** válasza:
66%

Nem ausztrál pásztor hanem ausztrál juhász az aussie, két külön fajta.

Természetre hasonlít a mudihoz, viszont kutyákkal domináns lehet.

Amúgy nem értem, ha arra kell a fajta, hogy tereljen, akkor miért két terelő fajtát, egy szánhúzót, egy őrző-védőt és egy vadászkutyát választottál...

Nem terelőkutyák közül kéne akkor válogatnod? Mudiról és aussieról tudom, hogy hanggal jelez, de kétlem, hogy effektíve őrzik a házat.

2014. febr. 22. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!