Az normális ha a 2 napja fialt spániel nem akar a kicsiktől elválni, még annyira se, hogy egyen?
A fialás előtt semmi gond nem volt vele, meg volt a kellő kapcsolat. Nagyon ragaszkodott hozzánk, és szeretett minket. Soha nem bántottuk és kiabálni sem kiabáltunk vele. Tanítgattuk, tartottuk, ugyanúgy, mint a fiú párját is. Nem szánt szándékkal pároztattuk, csak nem vettük most észre, hogy tüzelne, de eddig mindig figyeltünk arra, hogy akkor külön zárjuk őket.
A fialás előtt egyetlen egyszer sem mutatta, hogy esetleg nem bízna bennünk, sétáltatás alatt is rendesen viselkedett, stb. ezért furcsa nekünk, hogy most meg morog.
Szerintem ebből nem kell még következtetéseket levonni. Egyszerűen dolgozik benne az ösztön és védi a kölykeit. Az én kutyám kölyökkorában veszettül morgott ha kajálás közben épp csak hozzáértem. Aztán ezt megoldottuk a makarenkói szigorral, mert gyerek is van a háznál, nehogy azt kapja meg.
De még mai napig is megfeszül a kutya ha kaja közben megsimogatom, pedig amúgy minden rendben vele és az ételét se vettük el tőle soha.
A kölykezés kissé más, mint a mindennapos együttélés. Most tapasztaltátok, hogy ebben a szituban nem úgy viselkedik a kutyátok, ahogy gondoltátok. nem szabadna a saját gazdáitól féltenie a kölykeit. Ne mutassatok félelmet, tartózkodást, ha morog. Másként hogyan tudjátok megnézni a kicsiket? Hogyan tudjátok cserélni az aljzatot és egyebek?
Jobb lenne, ha ivartalanná válna az a szuka , ha elválasztjátok a kicsiket.
Normális ez a viselkedés, majd elmúlik.
Az ivartalanítást pedig gondoljátok át. Egy rutinműtétről van szó és csomó betegséget lehet megelőzni vele. Ha jó orvoshoz mentek, nem lesz gond.
ma 21:40
Lehet, nálad normális, de másnál nem, hogy morog a szuka a gazdájára. Hol a bizalom ilyenkor,ami az alapja a kutya-gazda kapcsolatnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!