Kerüljük ilyenkor a kutyákat, vagy nem (dominanciaharc)?
Most kezd felnőni a kutyám, 1 éves és 2 hónapos, keverék, egyelőre (holnapig) ivaros kan. Eddig a legtöbb kutyával kijött, ha nem volt szimpi, szimplán elkerülte őket. Most elkezdett visszaharcolni, ezért vannak nagyfiús harcok (sérülés nincs, ezek a dominanciáról szólnak). Érdemes hagyni, hogy lerendezze ezeket? Tiltom, de akkor meg őt kergetik meg, ami nem tesz jót az önbecsülésének. Ha ő nem is harcol vissza a tiltás ellenére, attól még az ellenfele van hogy beleköt, hiába kerülné el ő a helyzetet.
El fog "múlni" ez valaha? Jövő héten megyünk vissza a kutyasuliba, majd ha begyógyult a seb, addig persze betartatom vele a szabályokat, velem szemben megadó.
Ti mit tennétek ezzel a kamasz kutyával?
Elkerülni a kutyákat, vagy tiltani a domináns fellépést?
Szóval a szájkarate ok? Szerintem se jó, hogy állandóan stresszelem a kutyát, hogy tiltom, de neki meg hagynia kéne magát, most is pár másodperc hörgés volt az egész, a sérüléstől nagyon távol álltunk.
Ez (szerintem) a kamasz korszak miatt is van (plusz ivarérés). Akiknek idősebb kutyája van: nektek kevesebb lett a fight, amikor már úgymond benőtt a feje lágya?
Csak olyan régen volt kamaszkutya a családban (11 évvel ezelőtt), szóval nálam ez első:))
Félek, hogy a gazdik meg a kutyasuliban úgy néznek rám mint valami nyomira, aki nem tudta megnevelni a kutyáját...pedig nekem működik a kutya (ha meg próbálkozik, azért kap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!