Tenyésztőtől vennék kutyát. (? )
Azt mondják, a tenyésztők nem szeretik ha túl hamar az ár felől érdeklődik az ember...de nekem tudnom kéne, egy adott kennelben mennyiért adják, mert a szüleim fizetnék és ők nem tudnak egy bizonyos összegnél többet rászánni. Tudom ez elítélendő mert egyszeri költség stb. de ez van. Szóval, kihajít a tenyésztő, ha az árra is rákérdezek levélben?
A másik, hogy szukát vennék, de apum vaskalapos és nagyon ivartalanítás-ellenes. Tenyészteni nem akarnám, így kötelezővé tenné a tenyésztő az ivartalanítást?
Azt ugye jól tudom hogy 8 hetesen két oltással és chippel kapom a kutyust?
Köszönöm előre is.
Amikor legutóbb tenyésztővel egyeztettem, akkor írtam egy levelet, amiben bemutatkoztam, elmondtam milyen célra keresek kutyát és mit nyújtanék neki, feltettem pár kérdést szűrésekről, és a válaszlevélben kérdezés nélkül megírta az árat is.
Felveszed a kapcsolatot, és második körben már simán rákérdezhetsz, ha magától nem mondja.
Kuvaszról van szó.
Apukám nem venné meg ha beletenné a szerződésbe. Azért van ellene amiért a legtöbb konzervatív ember.
Hát próbáld meg neki elmagyarázni, hogy ha nem szeretne korcs kiskutyákat felnevelni (ami a létszámtól függően 90 ezer forintba is kerülhet), illetve hogy minden idegen kutya fel akarja csinálni a leendő szukátokat akkor jobb megelőzni a bajt. A fajtatisztákat se viszik, nehogy a keverékeket, gondolom nem szeretné ha a nyakán maradna 10 kölyök, ami elég gyakori létszám a kuvasznál. Van nagyon sok tájékoztató, ez amit én írtam csak 1 ok volt a sok közül, azokat mutasd meg neki, nyisd fel a szemét.
Vagy a ha végképp semmi nem válik be (de tényleg csak akkor), beszéld meg anyukáddal vagy a tenyésztővel a dolgot és vigyétek el apukád tudta nélkül megműteni. Szukáknál nem lehet ezt úgy kiszúrni mint a kanoknál hogy nincsenek ott a golyók.
Egyébként tök jó hogy kuvaszod lesz, az egyik legcsodásabb őshonos fajta szerintem :) melyik kennelből lesz?
Ne akar persze korcs kölyköket. Ő úgy gondolja, meg lehet oldani hogy ne találkozzon kanokkal a tüzelés ideje alatt. A másik kutyánk is szuka (ivaros, eddig nem volt gond), a kerítés pedig magas, ezért biztonságosnak találja a helyzetet. :)
Szerintem is gyönyörűek. :D A Fehér-Morcost nézegettem. :)
Pedig egy rendes tenéysztő sem fog nektek eladni kutyát úgy, hogy nem ivartalaníttatjátok, vagy ha igen, akkor olyan áron, hogy nem bírjátok majd megfizetni.
A szerződésekbe meg azt is bele szokták foglalni, hogy később eltérsz tőle, akkor mindenféle ellenszolgáltatás nélkül visszaveszi a kutyát. Szóval trükközni sincs értelme, mert nagyot buktok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!