8 hónapos németjuhász kutyám miért sántikál az első lábára?
Az egész 6 hónapos korában kezdődött,először a bal lábára kezdett sántitani,(másképp nem tudom megmagyarázni,az a rész fáj neki,embernél a hónalja).
Kapott 4 napos gyulladáscsökkentőt,szépen el is múlt neki,azután két hét múlva,egy kis ugrándozás után ujra kiujult.
Három hete a másik lába kezdett fájni(hónalj),4 napos inekció ( orvos mondta túl gyakran nem lehet használni) újra helyre hozta,de most újra kiújult.
Az orvos szerint túltenyésztés lehet a hátérben,lehet megkéne röntgenezni.
Vettem neki Arthromaxot,segithet neki vagy újra hivjunk orvost?Már arra is gondoltam,hogy kicsit lejegeljem neki(paraszti ésszel gyulladásra hideg)?
Valakinek hasonló tapasztalata,esetleg olvasott hallott valamit,esetleg gyulladáscsökkentőt ajánljatok.Köszi
ma 02:53
A csonthártya gyulladásnak köze nincs a kalcium bevitelhez. Sőt...aki megfelelő táppal etet, annak még tilos is plusz kálciumot adnia.
14! Honnan tudod mi a baja a kutyának? Esetleg távröntgen szemed van?
A tünetei alapján kalcium hiányra lehet következtetni, mint utóbb ki is derült nem sok calcimot kapott......
ma 06:53
Nem, nem. Nincs röntgenszemem. Viszont a gyors növekedés egyik velejárója a csonthártya gyulladás. Ha a sántítás reagál a gyulladáscsökkentő injekcióra és előjön a másik lábon is, akkor az első helyen a gyulladás áll. Ha mindig ugyanaz a láb sántul le , akkor viszont már könyök dp-re lehet gondolni.
A Darling valóban nem tartalmaz szinte semmi állati fehérjét, de nem is megfelelő az összetétele egy növekedésben lévő kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!