Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Spániel kinti kutya?

A Spániel kinti kutya?

Figyelt kérdés

2014. febr. 18. 15:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó: mutass nekem olyan statisztikát, ami azt mutatja, hogy mióta egyre többen tartanak bent kutyát, azóta jobban neveltek a kutyák, kevesebb a baj velük és kevesebb az állatkínzás. Mert úgy látszik azt gondolod, hogy a megváltás egyetlen feltétele, hogy a kutya bejöhessen! Hát nem. A benti kutyák gazdájának többsége ugyanúgy semmit sem ért a kutyákhoz, ugyanúgy nem neveli meg, ugyanúgy nem biztosít neki megfelelő feltételeket! Még az sem biztos, hogy egyáltalán sétálni elviszi csak azért mert bent van! Van aki képes pelenkára (vagy még arra sem, csak a szobába) sz*ratni egész életében, vagy naponta 10 percre levenni. Tényleg ez lenne a boldogság? Vagy nézd meg a híreket, külföldről naponta jönnek az olyanok, hogy hány állatot mentettek ki lakásból, mert kínozták őket. Pedig szerinted az a megváltás ha bemehet. Tényleg ez lenne a boldogság? Jól kutyázni bárhol lehet, ez csak a gazda hozzáértésén múlik. Csak azért mert Mari néni, aki a falun láncon tartotta a kutyáját, beköltözik a panelba, és azontúl a házban fogja tartani, még megváltozni nem fog hirtelen. Emellett a minőség fontosabb mint a mennyiség. Nem attól lesz boldog a kutya, ha egész nap melletted van és nézheti ahogy a dolgoddal foglalkozol és nem vele, ha amúgy mégse kapja meg amire szüksége van.

Amúgy meg én pl szinte minden időt a kutyáimmal töltök amikor nincs más dolgom. Olyanokat tanítottam meg nekik szórakozásból, amikről mások álmodni sem mernek vagy kemény pénzeket kidobnak érte, hogy egy iskolában megközelítsék a szintet. Manapság már bent is tartom őket, de amikor csak kint voltak, akkor sem éreztem semmi különbséget.

2014. febr. 18. 20:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Részben egyetértek veled, talán a kevés kivétel egyike vagy, aki tényleg törődik a kutyáival nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is.

És abban is igazad van, amit általában a "panelkutyákról" írtál.

Viszont ahol én élek -Bp. egyik kertvárosi része, ahol kertesházak is vannak - na ott a kutyával való törődés és foglalkozás a "panelkutyások" javára írandó.

Viszont tény, hogy aki csak simán "idelök" egy ilyen kérdést, abból azt feltételezem, hogy csupán csak ennyi érdeklődést mutat egy fajta után annak nem való semmilyen állat!

2014. febr. 19. 13:59
 13/14 anonim válasza:

Kedves " nyilván örülne ha nem lenne kicseszve a kertbe"!

3 éves angol cocker spánielem van és tökéletesen jól van a kertbe! Képzeld el örül neki, hogy nem bent kell lenni! Lehet, hogy a nagy könyvbe az van leírva, hogy benti kutya de rendkívüli módon még mindig él a kutyám a kertbe! Díjaznàm ha akkor mondanál ilyet miután láttad a kutyám, de ha nem hiszed el gyere el hozzánk, mert nálunk egy spániel van a kertbe :oo És igen. Köszöni szépen jól van.:)

2014. febr. 19. 16:00
 14/14 anonim válasza:
Előzőhöz: Félreértés ne essék a helye bent van a garázsba egy meleg helyen:) szóval senki se mondja, hogy kivannak cseszve a kertbe.;)
2014. febr. 19. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!