Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szoktak verekedni a kutyáitok?

Szoktak verekedni a kutyáitok?

Figyelt kérdés

4 kutya van a családban (szüleimnél plusz az enyémek), de ismerősök kutyái is gyakran vannak nálunk. Szüleim idősebb kutyája igazi kis bajkeverő. Sunyi módon, szinte észrevehetetlenül froclizza a többieket, aztán mikor azok odavágnának neki, élvezi, hogy azok kapnak ki, ő maximum egy ejnyebejnyét kap.

Na, most hétvégén megjárta. Szüleimnél voltam a két kutyámmal (az egyik nagytestű kamasz), a kutyák kint partiztak az udvaron, egyszer ám egetverő visítás és morgás. Rohantunk ki, az összes kutya "kicsi a rakás"-ban, a kupac alján a kis bajkeverő, rajta meg a nagy, és tépázta rendesen. Szerencsére nem egy gyakorlott bunyós, úgyhogy sérülés nem lett a dologból, azonnal szétkergettük őket és mindenkit sarokba állítottunk.

Meglepődtem, mert amióta az eszemet tudom, alig volt balhé. Egy-egy kisebb összezördülés feszült pillanatokban, etetésnél, de egy kiáltásra azok is abbamaradtak.

A kis komisznak már régóta érett a pofon, peche volt, hogy pont egy harmincöt kilós kutyának pattant el az agya.

Nálatok szokott lenni marakodás? Milyen helyzetekben?

2014. febr. 18. 10:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem szoktak verekedni. Csak odaszólni szoktak egymásnak, ha valami nem tetszik a másiknak.
2014. febr. 18. 10:29
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Nem azért nem lett baj, mert nem gyakorlott bunyós a kutya, hanem mert nem akart bajt. Harapni mindegyik tud, az nem egy nagy művészet, de a verekedések többsége csak hangos meg nyálas, de nem komoly. Ez azért van így, mert a természetben a falka nem engedhetné meg magának, hogy ilyen marhaságok miatt kiessen egy vagy akár több falkatag is a vadászatból.

Azt nem értem, hogy ti miért hagytátok, hogy ez idáig fajuljon. Ha tudjátok, hogy melyik csinálja a gázt, akkor miért nem azt büntettétek?

2014. febr. 18. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 3 közép-ázsiai juhászom van meg egy nagyképű foxim. A foxi ha olyan kedve van, neki szokott menni a nagyoknak! A 3 nagyok max egy mortyantásból meg szokták oldani a konfliktusaikat, de a foxi nem fér a bőrében ő kiprovokálja, hogy egy kicsit megdögönyözzék, de sebesülés még sohasem történt!
2014. febr. 18. 10:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Akumi, ha rajtakapjuk, a kicsit mindig leállítjuk, esetleg fenéken billentjük, de ennél a konkrét esetnél bent kávéztunk a házban. Ha le is állítjuk, öt perc múlva újra kezdi, mikor nem látjuk. Veszélyesen okos kis dög, és ráadásul dominánskodó típus.

Amúgy írtam is, hogy általában alattomban csinálja a fesztivált, mint egy rossz kistestvér, a hátunk mögött piszkoskodik, aztán szalad oltalomért, ha esetleg valaki odacsapna neki.

Szerintem amúgy már bőségesen rászolgált, épp azért tört ki tömegverekedés az első szikrától, mert már az összes kutyának tele volt vele a hócipője.

Most kicsit visszavett az arcából, megszeppent, hogy ő sem szent és sérthetetlen...

Amúgy ez is inkább csak hangos volt, meg persze mindenki fortyogott az adrenalintól utána, de a magánzárka lehűtötte a kedélyeket.

2014. febr. 18. 11:49
 5/7 anonim ***** válasza:
nem , nem is engedném, hogy eldöntsek ki a falka vezér! NJ kanom van, akikkel kiállításra járok-éppen ezért sem! Tudni kell nekik szocializálódni!
2014. febr. 18. 11:55
 6/7 anonim ***** válasza:
3 kutyám van, sosem verekednek. A rangsort testbeszéddel és játékos bírkózással mutatják ki. Ha nekem valami nem tetszik, akkor csak rájukszólok és abbahagyják. Illetve arra szólok rá aki legalul van a rangsorban. Nem csak azért, hogy a másik kettőt megerősítsem, hanem azért is mert csak az utolsó "kötekszik" néha (nem verekedve). Ez is csak fogócska közben fordul elő..
2014. febr. 18. 14:27
 7/7 Szilvi & Argos ***** válasza:
A kis öregre ráfért volna már részetekről egy alapos nevelés. Ha ezt már nem akarjátok végig vinni, akkor ne hagyjátok felügyelet nélkül együtt a többi kutyával
2014. febr. 18. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!