A rühesség meddig fertőz kezelést követően?
Menhelyről szeretnék kihozni kutyust. Mint kiderült rühes, tudom, hogy ez fertőző így nem akarom a sajátomhoz haza hozni. Megengedték, hogy először lekezeljem és utána hozzam haza. Az a kérdésem, hogy a kezelést követően meddig fertőz még a kutya? Illetve, hogy mivel kezeljem? Egy olyan szert mondtak, amit csak rá kell csepegtetni, állatorvos írja fel és megöli az atkákat, valamint más élősködőket is. Fürdetni nem kell ilyenkor?
Bocsánat a buta kérdésekért, de a menhelyen szerencsétlen kutyát külön tették, lenyírták rövidre a szőrét, de ahogy nézem nem kapott semmilyen kezelést... :(
Hétfőn felhívom az állatorvosunkat is, csak addig is érdeklődök itt, hátha van valakinek már tapasztalata rühesség kezelésében.
A kutyus egyébként már több mint egy hónapja van bent, több helyen már szőrhiányos is...
Remélhetőleg kap valamilyen kezelést, attól, hogy nem látszik rajta, máskülönben, ha nem látta orvos, honnan tudnák, hogy rühes, és nem allergiás. Meg amúgy is nagyon durva lenne, ha a menhelyen kezelés nélkül külön zárják, hogy utána végig nézzék, ahogy kínok közt elpusztul.
Én a helyedben kérnék időpontot állatorvostól, és rögtön az első utam hozzá vezetne. Fogadtam már be utcáról több rühes kutyust is, azonnal Neostomosan-os fürdő, és soha nem kaptam el sem én sem a kutyáim. A rühesség fertőző, de akinek egészséges az immunrendszere nem kapja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!