Eméletileg egy yorkshire terrierből és egy westiből lehet fehér színű yorkshire?
Csak elméleti kérdés!!!!!!
Nem szándékom se a szaporítás, se a keverék-gyártás!
Csak észrevettem, hogy van egy kutyafajta-újító hullám (a designer kutyákra gondolok, akik igen, egyelőre kiszámíthatatlanok, de amelyik szerencsés párosítás, abból szerintem valamikor külön fajta lesz), és elgondolkoztam, hogy nekem talán egy fehér yorkshire tetszene a legjobban. Szeretem a yorkshire jellemét, szőrtípusát, ahogy olyan puha, a westi már egy fokkal túl "terrieres", és a szőre is más, viszont a fehér kutyák nagyon tetszenek. Vajon ki lehet hozni ezt valahogy? Nyilván nem 2 ilyen kutya összerakásával, hanem évek-évtizedek múlva, lehet majd fehér yorkshire?
Max fehér színű yorkshire jellegű keverék.
Nekem amúgy a barna-cser rottweiler tetszene, gondolom barna dobival rotit keresztezve egyszer csak lenne ilyen kutya. :D
"amelyik szerencsés párosítás, abból szerintem valamikor külön fajta lesz"
Nem, ezekből sohasem lesz külön fajta, ugyanis biológiai (genetikai) képtelenség lenne. Sok leírás található a neten a fajtatenyésztés kialakulásáról és módjáról, a fajtatiszta kutyákról és az F1 hibridekről is. Keress rá és olvasd el őket! Meg fogod látni, hogy az F1 hibridekből nem lehet külön fajtát csinálni.
Előző vagyok.
Nemrég megjelent egy érdekes cikk szintén az F1 hibridekkel kapcsolatban:
Megbánta tettét az első hibridkutya megalkotója
Akármennyire is jól és gyorsan alakítható szelektálással a kutya mint faj kinézete és jelleme, azért bármit nem lehet megcsinálni vele.
Van fehér yorkie…
Biewer yorkie.
Nem holnap fehér de fehér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!