Kutyapiszok (? ) probléma
Helló!
Az egyik szomszédom és egy számomra ismeretlen tag az utcából rendszeresen a házam elé üríti a kutyáit, és nem tudom, hogy miért.
Mindkét személyt megkértem már normális stílusban, hogy
"- Ne haragudjon, de megkérném, hogy ne a házam elé ürítse a kutyáját", mire a szomszéd semmit, az idegen tag pedig akként reagált, hogy "Ha zavarja magát, akkor takarítsa el, hisz az a maga portáján van."
Nos kicsit kezd zavarni, hogy rendszeresen történik az odapiszkítás - szerintem most már van bennük egy amolyan "csak azért is" stílus is - és hogy (viszonylagosan törvényes keretek között) mit lehet tenni, hogy ez megszűnjön (mármint, hogy a házam körüli területet használják kutyaszaratónak)?
A szomszédnak szép lassan kezdem visszahordani, amolyan bedobálom az udvarára, de ez az ismeretlen tag...
Vagy kövessem le egy alkalommal és rendeljek neki 2 köbfényév hígfost, csak amolyan miheztartás végett?
Mégis mit lehet tenni, amikor ennyire pofátlan módon viselkednek emberek (e téren)?
Én tuti, hogy visszadobálnám minden egyes nap a kakeszt, haha. :D Sőt, hagynék ott egy cetlit minden nap, valami olyasmi szöveggel, hogy: ez még mindig nem teli találat.
Ahova piszkítanak a kutyák, az hivatalosan közterület? Mert egyébként is össze kéne szedni a kakit, már ezért is büntetés jár (szóval esetleg megpróbálhatnád feldobni őket, a közterületeseknél... kérdés, mennyire foglalkoznak ezzel :S). Valamint ha az a te területed, akkor szerintem pláne fel lehetne jelenteni, de nem vagyok otthon a jogi dolgokban... :/
Én levideóznám, aztán menne is a jegyzőnek.
Én nem vagyok egy agresszív típus, de ezeknek belenyomnám a fejét a szrba, legszívesebben. Sőt, az összes olyan gusztustalan, ocsmány, undormány embernek, aki otthagyja a kakát (nálunk még az a hely is tele van szarva, ahol 5 méterenként van szemetes... már elegem van, hogy a saját kutyám termékét úgy szedem fel, hogy másét kerülgetem... mázli, hogy még senkit nem kaptam rajta)
Hmm, ez fura. Nagyerdőhöz közel lakok, illetve laktam, mert most már BP-re költöztem. De 2 évvel ez előttig ott éltem. :)
Amúgy igazán csinálhatnának már oda egy futtatót... Debrecenben egy darabot nem tudok.
Bocsi, bocsi, tudom ez más téma volt! :D
Igen, én is sérelmezem, hogy nincs. Ahol meg van hely meg a lószarcsősz sem jár, ott tele van minden vagy szeméttel vagy önsétáltatókkal vagy kóbor kutyákkal vagy hajléktalanokkal.
A másik, amit nem fog fel ép ésszel a város, hogy a tömegközlekedés is lehetne a nagykutyásoké is... Minket rendszeresen leküldenek a buszról, mert XY néni vagy kisgyerek/ anyuka fél a kutyától.
Most meg már a Békás- és környéke is kutyátlan környék... Egyáltalán nem lehet kutyát bevinni, pedig mi szerettünk nagyon kijárni...
Akkor a történet színesítése végett elárulom, hogy az eset is Debrecenben van.
Eredetileg nem bosszút és nem mészárlást terveznék, csak titkon érdekelt volna, hogy van e más megoldás, mint a felnégyelés, de ahogy elnézem nem nagyon.
A terület az kertes ház előtti közterület. Az a hely, ahol ha a járdán nem seprem el a havat, akkor megbüntetnek, de ha más a kutyáját odaszaratja, az nem gond (nekik).
Még annyit, hogy közterest itt még csak képen láttam.
Mindenesetre azért kösz a javaslatokat, majd igyekszem.
Ha valakinek van még valami ötlete, az ne habozzon, ossza meg velem/velünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!