Lehet baja a kutyámnak?
A kullancs még "sovány"volt,élénken mozgott,láthatóan nem szívott vért.
Csak a környékén azt a kevés alvadt vért(nem régi)nem értem.Már akkor ott volt,mielőtt kivettem a kullancsot.Naponta minimum 3 alkalommal tüzetesen átnézem a kutyákat,délután még bolhafésűvel is átfésültem azt a részt,akkor még nem volt ott.
NEM SZABAD A KULLANCS HELYÉT FERTŐTLENÍTENI!!!!!
Igen, lehet baja sajnos. Jobb lenne, ha holnap elvinnéd az orvoshoz, aki beadja neki az Imizol injekciót. Emellett kb. 2 hétig figyeld a kutyát. Ha nem eszik, vagy bágyadt, lázas, stb, akkor azonnal orvos!
Na most akkor jó vagy rossz a Betadin?
Egyébként nekem állatorvos mondta,hogy a vérszívás kezdetétől 24 órán belül kevés esély van a fertőződésre,mert a kullancs nem azonnal kezdi a fertőző cuccot termelni.Ez nem szívott még vért.
Így is fertőzhet?
Ja és állatorvos,legalábbis használható 50 kilométerre van.Autónk nincs,úgyhogy baj esetén maradna a tömegközlekedés.Ha bármi jelét látom a problémának,azonnal indulunk a buszhoz.
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy befolyásolhatja-e a fertőzést,hogy szombaton kapott kombinált oltást a kutya?
ma 20:50
ha a Frontline használna a fertőzés kezelésében, nem lenne szükség az imizolra sajnos.
A kullancs először gyalogol. keresi a legvékonyabb bőrt, ahol befúródhat. Utána jó sokáig fúrja be magát, amíg el nem ér egy véreret. Idáig a seb gyulladtságát az az anyag okozza, amit befecskendez, hogy ne lehessen érezni ahogy munkálkodik. Ha elért egy kis hajszáleret, akkor kezdi szívni a vért. Ilyenkor kezd fertőzni, mert a nyálával a véralvadást meggátolva bejuttatja a kórokozót a kutya véráramába.
A Betadinnal semmi gond.A világ legjobb fertőtlenítője.
Most olvasom,hogy az éhes kullancsban a babesia kórokozója még nem fertőzőképes állapotban van.A szívott vérből származó tápanyag indítja be a fertőzőképessé válást.
Állatorvosi oldalon olvastam.Figyelem folyamatosan a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!