Lehet állvemhes a kutyám, ha megtörtént a nemkivánt
párosodás?
Nem állvemhes, de nem is álvemhes, hanem vemhes. A párosodásnak ez a következménye.
Rá kell szánnod néhány napot az ivartalanításra.
Ha olyan munkahelyed van, hogy egy nap szabadságot sem lehet kivenni, akkor fordulj a munkaügyi bírósághoz.
2014. febr. 12. 20:19
Nincs annyi időd, hogy megvizsgáltasd a kutyádat? Ez igazán felelősségteljes hozzáállás. Remélem gyereked nincsen.
2014. febr. 12. 20:19
Amikor eljön az ellés ideje,neked ugye nincs időd vele lenni,ezt hogy gondoltad?Ha fellép valami komplikáció,mire hazaérsz,áshatod a gödröt a kutyának.
Egy alomnak napi 24 órás felügyeletre van szüksége,főként első ellésnél.
Ivartalaníttasd mielőbb a szukát,vemhesen is lehet.
2014. febr. 12. 21:59
14/30 A kérdező kommentje:
Igen dolgozom hogy eltartsam a családom.Eddig azt hittem ez a jó de ezek szerint nem.Én választ kértem nem azt ,hogy kutakodjatok a családi életemben.Egyébként van két szép gyerekem és felelőség teljes apa vagyok.És mi szegény emberek is megérdemeljük hogy legyen kutyánk.Nem mindenki tud 200000ft-ért venni kölyköt és nem mindenki tud 2000ft kg-os tápot venni neki és további 30000ft-ot ráforditani kutyakozmetikára stb.Azért is lett volna fontos,hogy valami értelmes választ kapjak,hogy megcsináljam neki az infralámpát mivel neki nincs fűtöt kutyaháza és a házba sem hozom be azért,hogy a gyerekeimmel egy ágyába fialjon le.Hisz nálam még mindig a gyerekek az elsők és gondolhat mindenki amit akar.Sok nőt is lehetne ivartalanitani mert rengeteg gyerekket elhagy a szülő.Úgyhogy szerbusztok
15/30 A kérdező kommentje:
Ezen az oldalon miért van az,hogy a kérdezőt mindig felelőségre vonják és ócsárolják.Nekem ez első és utolsó kérdésem volt itt.
Szegény emberek is megérdemlik persze (bár az előbb még törzskönyves kutyád volt ami ugye nem 10 forint) meg a szegény kutyák is megérdemlik, hogy sorban altassák el őket, vagy ami vidéken módi neki csapkodják a ház falának... Megjegyzem elég életszerű, hogy hétfőtől vasárnapig éjjel-nappal dolgozol, és az egész családodnak sincs fél órája arra, hogy azt a szerencsétlen kutyát elvigye egy orvoshoz..
2014. febr. 13. 09:06
És mit fogsz csinálni a nem kívánt szaporulattal? Mi lesz, ha nem csak 4-5 kölyök lesz, hanem 10? Ráadásul valószínű mind keverek. Na erre válaszolj kedves felelős apuka...
2014. febr. 13. 09:14
Lehet álvemhes...ami veszélyes..és orvoshoz kellene vinni+ ivartalanítani. Lehet vemhes is, esetleg nem 10-12 kutyával, hanem kevesebbel, így kissebb a hasa...de a kicsik is rengeteg pénz, a szuka, ha jól értem nem 7 hetes, hanem 7 hónapos, tehát ő is elpusztulhat a szülésben. Egy okos megoldás van...az ivartalanítás. Ha jól láttam, rengeteg akció van, nem kellene várni...míg nagyobb gond lesz, és azzal nagyobb kiadások.
2014. febr. 13. 09:21
"Ezen az oldalon miért van az,hogy a kérdezőt mindig felelőségre vonják"
Alap esetben ez úgy néz ki, hogy amikor TE magadhoz veszed a kutyát, akkor FELELŐSSÉGET VÁLLALSZ érte. Alapesetben egy normális gazdát nem kell senkinek felelősségre VONNIA, mert magától vállalja azt.
2014. febr. 13. 10:22
Csak néhány mondat. Én felelős gazdinak érzem magam mégsem zengek ódákat, hogy rohanjunk ivartalítani, azonnali ct. vemhesség idején stb. 25 éve van kutyám. Mindig 1 bár nagyon szeretem őket. 2. kutyám menhelyi volt, a mostani vízparton talált. Soha nem voltak szobakutyák. 2 szuka kutyám összesen 3szor fialt. Féltem az első vemhességnél, de szépen megoldotta egyedül, mint ahogy a többi esetben is. felelős gazdi igen az is aki gondozza, simogatja, foglalkozik vele, jó helyet biztosít számára. Ha meg jönnek a kicsik mindig sikerült gazdásítani őket.
2014. febr. 13. 19:07
Kapcsolódó kérdések: